Az utolsó pillanatban mentettünk pontot a Taksony ellen 2021 április 15Általános 729

Az NB III Közép-csoportjának 29. játéknapján a Vác 2–2-es döntetlent ért el a Taksony otthonában.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 29. FORDULÓ

TAKSONY SE–VÁC FC 2–2 (2–1)
Dunaharaszti, zárt kapuk mögött. Vezette: Takács Ákos (Sztányi Tibor, Zsákai Milán)
TAKSONY: Ipacs – Torkos, ifj. Mink, Bacskai, Fekete – Ángyán, Pergel, Schmid, Vajda B. – Zsirai – Vörös D. (Bogár, 90.). Vezetőedző: Mink Olivér
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs. (Vén B., 83.), Kasza, Bonivárt, Nagy G. – Lukács K. (Nagy Z., a szünetben), Gergely P., Zámbó – Magos, Torda (Ódé, a szünetben), Rusvay (Cemal, 83.). Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Zsirai (16., 39.), ill. Rusvay (15. – 11-esből), Gergely (92. – 11-esből)

Jól kezdődött számunkra a találkozó, a 15. percben Torda balról belöbbölt labdájára Magos érkezett középen, de az egyik hazai védő a 16-oson belül lerántotta. A tizenegyest Rusvay Gergely értékesítette (0–1). Sajnos a középkezdés után nem figyeltünk eléggé, a taksonyiak gyors támadást vezettek, amelynek végén Zsirai Péter kiugrott és 14 méterről Halasi kapujába lőtt (1–1). Sok időt kellett várni az újabb lehetőségre, a 35. percben Magos kapott egy kiugratást a jobb szélen, éles szögből lőtt, de próbálkozását bravúrral hárította Ipacs. Négy perccel később egy előrerúgott szabadrúgást Zsirai vett át a 16-os vonalánál, két védőnk között befordult és a kijövő Halasi mellett a jobb alsóba gurított úgy, hogy már csak a gólvonalon túlról tudtuk kirúgni a labdát (2–1). A szünet előtt egyenlíthettünk volna, egy szöglet után Bonivárt tette tovább a labdát Kaszához, aki ügyesen kapura sarkazott, de a kapus védett. Az első félidő nem várt eredménnyel ért tehát véget.

A szünet után sajnos ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt, mert nem igazán találtuk a fogást a jól és szervezetten védekező Taksonyon. Hiába voltunk mezőnyfölényben, nagy helyzetig nem jutottunk el – egészen a 80. percig csak Gergely lövését jegyezhettük fel, amely a jobb alsó sarok mellett ment el. A 80. percben aztán Magos lövését blokkolták a gólvonal előtt, majd Magos beadására a hosszú saroknál Rusvay érkezett, de nagy helyzetben nem találta el jól a labdát, így odalett ez a helyzet is. A 92. percben Magos vett át egy passzt a büntetőterületen belül, tolt egyet a labdát, a hazai védő szerelni próbálta, de a labdát nem találta el, miközben támadónk elesett – a véleményes szituációt a játékvezető úgy ítélte meg, hogy tizenegyest ér. A büntetőt Gergely Péter félmagasan a jobb sarokba lőtte (2–2). Az egyenlítés után aztán akár a győzelem is meglehetett volna, de Magos jobboldali beadása után hiába ért bele kézzel a labdába a taksonyi védő a 16-oson belül, a játékvezető úgy gondolta, hogy ezért már nem ad tizenegyest, nem fog befújni 3 percen belül két büntetőt a mieink javára. (Megjegyezzük, ez tisztább tizenegyesnek tűnt, mint az előző szituációban látott, a bíró nyilván így kompenzált…)
Összességében nagyon nehéz mérkőzésen nem játszottunk jól, és örülhetünk annak, hogy egy pontot megmentettünk a szervezetten és szimpatikusan küzdő Taksony ellen a dunaharaszti sporttelepen. Folytatás vasárnap hazai pályán a Kozármisleny ellen.

MESTERMÉRLEG:

Mink Olivér: – A Vác nem talált fogást rajtunk, bár ők domináltak, a mi akaratunk érvényesült. Kilencven percig remekül működött, amit elterveztünk. Büszke vagyok a játékosokra, hatalmas munkát végeztek, a szememben ők a mai nap győztesei! A játékvezetőkről nem szoktam nyilatkozni, ezt most sem teszem meg…
Csank János: – Sajnos kijött a mérkőzésen az, hogy több kulcsjátékosunk dőlt ki a sorból és többen is sérülésből épphogy felépülve voltak kénytelenek pályára lépni. Elkerülhető gólokat kaptunk, két olyan találatot, amely hasonlított egymásra. Nem alakítottunk ki sok helyzetet, és bár a játékvezető a hosszabbításban befújt nekünk egy véleményes tizenegyest, utána a kezezés miatt nem tette meg ezt.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK