Balassagyarmaton kezdődik a bajnokság a Vác FC számára 2021 július 31Általános 878

Az NB III Közép-csoportjának 1. fordulójában vasárnap 17:30-tól a Vác FC a regionális derbin a Nagy Tibor által irányított Balassagyarmat otthonában lép pályára.

Véget ért a felkészülési időszak, vasárnap már bajnoki pontokért küzdhet a Vác FC. Csapatunk első ellenfele igazán pikáns lesz, hiszen – az előző szezonban még a Keleti csoportban szereplő – Balassagyarmati VSE otthonába, a Kövi Pál Sportközpontba látogatunk. A gyarmatiakat a váci legenda, Nagy Tibor irányít, míg fia, Nagy Tamás játékosként (és újabban már menedzserként) szerepel a klubnál. Továbbá a gyarmatiakhoz igazolt nyáron két játékosunk, Bonivárt Erik és Gergely Péter, de fordítva is volt játékosmozgás, Balázs Simon a nógrádiaktól került a Váchoz.  

A Balassagyarmat egyértelműen megerősödött a holtszezonban és komoly célokat dédelgetnek. 12 játékos távozott a klubtól és összesen 11 érkezett.

A mieink eredményes felkészülési időszakot tudhatnak magunk mögött, hét edzőmeccsből hármat megnyertünk (a BVSC, az Érd, illetve az SBTC ellen), a Cegléddel, az NB II-es Budaörssel és a Jászberénnyel ikszeltünk, csak a Komáromtól kaptunk ki. Csank János szakmai igazgató ezek alapján bizakodva tekint a szezonrajt elé.

A felkészülésünket jónak értékelem, a kiírt feladatokat elvégeztük, a gyakorló meccsek pedig várakozáson felül sikerültek – vágott bele honlapunknak a mesteredző. – Ez utóbbi kissé meglepő volt nekem, persze a puding próbája az evés lesz. Összesen 16 mezőnyjátékos van jelenleg a keretben, aki közvetlenül az első csapathoz tartozik, továbbá 3 kapussal rendelkezünk – meglátjuk, hogy az U19-es csapatból még kikre számíthatunk. Ahogy olvastam, vasárnapi ellenfelünk, a Balassagyarmat komoly szándékokkal vág neki a pontvadászatnak, igaz, létszámproblémáik nekik is vannak. Rutinosabbak, mint mi, egy kicsit előttünk állnak ebből a szempontból, de jó meccsre van kilátás, egy fiatal brigád küzd majd egy rutinos ellen. Remélem, hogy azokat az erényeket, amiket csillogtattunk az edzőmeccseken, a vasárnapi bajnokin is láthatjuk és jó színvonalú teljesítményt nyújtunk.”

A jelenleg érvényben lévő szabályozások szerint továbbra is csak védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók tekinthetik meg a mérkőzést, személyi igazolvány kíséretében.

A találkozót Juhász Dávid vezeti majd, míg segítői Molnár István és Imrő János lesznek.

Hajrá, Vác!

(Kép: http://bse1902.hu/)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK