Beharangozó a Rákosmente KSK elleni első mérkőzésre 2020 augusztus 01Általános 1653

140 nap után vasárnap 17:30-tól végre újra tétmeccset játszik csapatunk. Az NB III Közép-csoportjának 1. fordulójában a Vác FC – a BVSC zuglói stadionjában – a Rákosmente KSK együttesét fogadja. Burzi Attila vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Burzi Attila, a Vác FC vezetőedzője honlapunknak szót ejtett a felkészülésről, a csapat céljairól, a keret átalakulásáról, illetve a vasárnapi esélyekről is.

Elsődleges célunk, hogy stabil csapatot alakítsunk ki ebben az idényben, egy olyan együttest, amely eséllyel küzdhet a dobogóért – ecsetelte a 45 éves szakember. – Szeretném leszögezni, hogy két év alatt szeretnénk visszajutni az NB II-be, de ez nem jelenti azt, hogy a célkitűzés elérése – adott esetben – egy év alatt ne sikerülhetne. Alapvetően úgy vélem, minimum két évig kell együtt lennie egy társaságnak ahhoz, hogy teljesen összeálljon. A felkészülés során sok próbajátékos érkezett hozzánk, de az SBTC elleni, utolsó felkészülési meccs mutatta meg a csapat erősségét, mentálisan és fizikálisan is. Azt tartom, hogy akkor kell nyerni, amikor tét van – az elvégzett munka minőségét a bajnokságban való szereplés fogja eldönteni! Keretünket 20 mezőnyjátékos és 2 kapus alkotja, az állomány az ifistákkal egészülhet ki. Örömteli, hogy a hozzánk igazolt játékosok közül Niedermüller Ákos, Ódé Norbert, Sorecz Szabolcs és Tóth Bálint mind-mind váci nevelésű labdarúgó, az önmagát reaktiváló Rusvay Gergelyt pedig nem kell bemutatni senkinek. Mivel a keret további tagjai közül is sokan itt nevelkedtek, elmondhatjuk, hogy váci kötődésű csapat áll rajthoz az NB III-as pontvadászatban. Reményeim szerint az NB II-es találkozókhoz képest kisebb nyomás alatt leszünk majd a mérkőzéséken, amely azt is jelenti, hogy többet fogunk támadni. Az első, Rákosmente elleni meccsen azt a hozzáállást és teljesítményt várom, mint amit az utolsó előkészületi mérkőzésen láttam – ha így lesz, akkor annak meglesz az eredménye. A kezdőcsapat nagyban fog hasonlítani a Salgótarján elleni felkészülési találkozó kezdőjére.”                                                      

A Vác FC–RKSK találkozót Szabó Levente vezeti majd, míg segítői Márkus Péter és Balla Levente lesznek.

Zengjen, zúgjon a Hajrá Vác! Szurkoljunk minél többen a helyszínen a csapatnak!

(Fotó: blikk.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK