Beharangozó az Újpest FC II elleni mérkőzésre 2020 október 17Általános 724

A labdarúgó NB III Közép-csoportjának 14. fordulójában vasárnap 14:30-tól a Vác FC az Újpest FC II csapatát fogadja a Szőnyi úti BVSC-sporttelepen.

A mieink az előző fordulóban a Paks II ellen 0–0-s döntetlent játszottak, így három vereség után szereztünk ismét pontot. Ez persze még nem volt elég ahhoz, hogy elmozduljunk a hátsó régióból – jelenleg 12 ponttal a 18. pozíciót foglaljuk el úgy, hogy a többieknél egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk. Három győzelmünket mind pályaválasztóként értük el eddig, legyőztük a Kecskemétet, a Szekszárdot és a Dabas-Gyónt, míg a Honvéd-MFA ellen zuglói albérletünkben szereztünk egy pontot még augusztusban. 

Az újpestiek második csapata nem saját jogon, hanem az MLSZ rendelkezésének köszönheti, hogy ismét az NB III-ban szerepelhet. A lila-fehérek néhány évvel ezelőtt a harmadosztályban játszottak, de a 2016/17-es szezon végén kiestek az NB III-ból és az utóbbi három bajnoki idényt a Budapest-bajnokság I. osztályában töltötték. Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó-szövetség év eleji döntésével automatikusan újfent jogot biztosított a „tartalékcsapatoknak”, tehát a második együtteseknek a harmadik ligás szereplésre. Egyelőre úgy tűnik, a lila-fehérek élnek is a lehetőséggel, hiszen eddigi 12 bajnokijukon négyszer győztek, míg három döntetlent játszottak, így 15 pontot szerezve a bajnokság 12. helyén állnak.

A két csapat legutóbb a 2011/12-es szezonban találkozott egymással, éppen az utolsó, 30. fordulóban, Vácott 2–2-es döntetlen született. Góljainkat Michel Viktor és Rusvay Gergely szerezték. Rusvayn kívül már akkor keretünk tagja volt Hegedűs Csaba is.

A vasárnapi mérkőzést Juhász Bálint vezeti majd, segítői Halmai Kristóf és Holpár Gergely lesznek.

A meccs helyszínének, a BVSC zuglói sporttelepének pontos címe: 1142 Budapest, Szőnyi út 2.

A váci szurkolók továbbra is a Szőnyi út felöl tudják megközelíteni a stadiont, míg a vendégdrukkerek a Teleki Blanka utca felöl tudnak majd belépni.

A mérkőzésre a 14 év alatti diákoknak, illetve a 65 év feletti nyugdíjasoknak ingyenes a belépés! Várjuk kedves szurkolóinkat a találkozóra Budapesten!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK