Bravúrpont a listavezető otthonában! 2022 április 14Általános 536

Tóth Milán fantasztikus, félpályás gólja is kellett a 2–2-es döntetlenhez, amelyet a Kozármisleny otthonában értünk el az NB III Közép-csoportjának 30. fordulójában.

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés, 30. forduló:

HR-Rent Kozármisleny–Vác FC 2–2 (0–1)
Kozármisleny, 400 néző. Vezette: Kubicsek M. (Jakab B., Kondákor T.)
Kozármisleny: Somogyi – Horváth D., Füredi (Gajág, a szünetben), Berdó – Kónya (Nagy E., 62.), Szabó D. (Turi, 62.), Kozics, Vajda (Tóth P., 83.), Kirchner – Tóth Z., Hampuk. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Vác: Molnár L. – Stefán (Fazakas, 70.), Mertse, Kasza, Lukács K., Zámbó – Szunyog, Héjjas (Tölgyes, a szünetben), Nagy Z. – Tóth M. (Vén B., 88.), Torda (Purzsa, 88.). Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerzők: Turi (71.), Nagy E. (72.), ill. Tóth M. (35.), Torda (63.)
Sárga lap: Füredi (22.), Gajág (61.), Nagy E. (79). ill. Zámbó (7.), Héjjas (26.), Tölgyes (64.), Mertse (78.)

A vasárnapi, Hódmezővásárhely elleni (1–1) bajnoki után komoly erőpróba állt csapatunk előtt, hiszen a hétközi fordulóban a listavezető HR-Rent Kozármisleny otthonában léptünk pályára.
A találkozóra sok néző gyűlt össze, jó hangulatban kezdődött az összecsapás. Az első gólhelyzet a hazaiak előtt adódott, a 9. percben Szabó jobbról gurított középre, a labda Tóth Zoltánhoz került, aki nagy helyzetben a jobb alsó sarok mellé lőtt. Ezt követően Tóth Milán lapos lövését védte Somogyi. A 29. percben aztán nagy helyzet adódott előttünk is, Torda ugratta ki a védők között remek labdával Tóth Milánt, aki 12 méterről lőtt kapura, de Somogyi lábbal, bravúrral hárított. A 35. percben pedig eljött az év jelenete, az év gólja! Egy labdaszerzést követően a kezdőkör szélén álló Tóth Milánhoz került a labda, aki felnézett, meglátta, hogy Somogyi kint áll a kapujából, és szenzációs mozdulattal a félpályáról a hálóba emelt (0–1)!!! (A dologhoz hozzátartozik, hogy a szenzációs gól előtt a hazaiak szabálytalanságot reklamáltak, de a játékvezető nem állította meg a játékot.) A szünet előtt mindkét oldalon adódtak újabb lehetőségek, előbb Vajda lőtt nem sokkal fölé, majd Tóth Zoltán éles szögből leadott lövése a jobb kapufán csattant. Végül egy gyors kontra során Zámbó passza után Tóth Milán lőhetett kapura, de Somogyi a helyén volt. Az első félidő után elmondhattuk, hogy megérdemelten vezetünk, szervezett, harcos játékunkkal megleptük az ellenfelet.
A szünet utáni játék egy mislenyi lesgóllal indult, majd az 55. percben Vajda szerzett labdát a tizenhatosunkon belül, lövését először becsúszva Mertse hárította, majd a kipattanót ismét kapura lőtte Vajda, ezt Nagy Zoltán tisztázta. A 62. percben pedig már két góllal vezettünk!  Tóth Milán lövése kipattant a kapusról, a labdát Nagy Zoltán szedte össze, az alapvonalról visszapasszolt, a rövidnél pedig érkezett Torda Patrik és nagy erővel a rövid felsőbe lőtt (0–2)! Sajnos nem sokáig örülhettünk, mivel a Kozármisleny két perc leforgása alatt kiegyenlített. A 71. percben Vajda jobb oldali keresztlabdáját Gajág fejelte le Turinak, aki nagy erővel a bal sarokba lőtt (1–2). Egy perccel később Fazakas adta haza a labdát, amit kapusunk, Molnár László ki akart rúgni laposan a mezőnybe, de a rárontó Nagy Eriket találta el, és a hazai cserejátékosról a kapuba pattant a labda (2–2). A hajrában aztán fokozták a nyomást a mislenyiek, de szerencsénkre támadóik rendre rossz megoldást választottak, illetve nagyot harcolt a mi védelmünk is, így maradt a döntetlen.
A 2–2-es végeredmény igazságosnak mondható, hiszen ellentétes félidőket láthattunk, az első játékrész a miénk volt, a második a hazaiaké, de mindenképpen büszkék lehetünk erre a teljesítményre és a pontszerzésre, amelyet egy NB II-es színvonalú találkozón értünk el! A meccs pedig Tóth Milán csodálatos gólja miatt sokáig emlékezetes marad!
Folytatás vasárnap, már hazai pályán, 17 órától a Mohács ellen a váci stadionban.

Aczél Zoltán: – Az első félidő miatt gratulálok a Vácnak, mert jól megszervezték a csapat játékát. Mi gyenge első félidőt produkáltunk, sem a labdaszerzésünk, sem a védekezésünk, sem a támadójátékunk nem „ült”. Fáradnak a játékosaim, nem véletlenül rotáltam, hogy egy kicsit frissebb labdarúgók játsszanak. Azt kell mondjam viszont, hogy amit a csapat a második félidőben nyújtott, azt még nézném! Mellénk álltak a szurkolók, egy percen belül egyenlítettünk és utána alsó hangon volt 8 ziccerünk, ahol rossz döntéseket hoztunk, passzt választottunk lövés helyett, meg is nyerhettük volna a meccset. Reális az iksz a két ellentétes félidő alapján. Megtartottuk a veretlenséget, ez egy pozitív dolog, továbbá a hozzáállásunk és a játékunk is helyenként az.

Csank János: – Nagyon örülünk az egy pontnak is, ez egy bravúrpont számunkra. Mondtam a csapatnak a meccs előtt, hogy ide férfimunkára lesz szükség, de játsszanak nyugodtan, nem elvárás, hogy pontot, pontokat szerezzenek. Az első félidőben a hazai csapat kicsit „vékonyabb” volt, mi szervezetten dolgoztunk és lőttünk egy bravúros gólt. Levezetéskor szoktunk üres kapura lőni távolról, Milán nagyon jól rúg és észrevette, hogy kint áll a kapus; majd a második gólunk is remek volt, de utána azért benyomtak minket a kapunk elé. Az első kapott gólunk előtt éreztem, hogy baj lesz, a második pedig sajnos előfordul, ki kellett volna „taccsra” rúgni a labdát. Nem hiszem, hogy sok csapat tud majd itt pontot, pontokat szerezni, annak ellenére, hogy mi megcsináltuk!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK