Csak Vén Botond góljának örülhettünk 2022 május 16Általános 589

Az NB III Közép-csoportjának 36. fordulójában a Vác FC 5–1-re kikapott az FTC II vendégeként.

NB III, Közép-csoport, 36. forduló:

FTC II–Vác FC 5–1 (2–1)
Népligeti sportközpont, 250
néző. Vezette: Dobai J. (Vrbovszki P., Zahorecz R.)
FTC II: Mergl – Godányi, Könczey, Kaján, Vida K. – Leandro (Orosz M., 71.), Pajti – Pintér D. (Curba, 81.), ifj. Lisztes K., Gera Z. – Baturina (Juhász, 74.). Vezetőedző: Borbély Balázs
Vác: Molnár L. – Zámbó, Kasza B., Lukács K., Tóth D. – Nagy Z. (Balázs S., 88.), Héjjas (Fazakas, 88.), Tölgyes (Földi M., 65.) – Torda (Purzsa, 60.), Tóth M., Vén B. (Balga, 88.). Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerzők: Leandro (2., 68.), Gera (44., 48.), Pajti (80.), ill. Vén B. (5.)

A Közép-csoport 36. fordulójában a Ferencváros második csapatához, az FTC-MVM Népligeti Sportközpontba látogattunk vasárnap délelőtt.
Nagyon rosszul indult számunkra a mérkőzés, a 2. percben egy szögletet követően a veterán Leandro talált a hálóba (1–0). Három perccel később sikerült viszont egyenlíteni, Torda baloldal szögletét a Vác felnőtt csapatában első gólját szerző Vén Botond csúsztatta a hálóba (1–1)! Egy ideig ezután főleg mezőnyjáték zajlott a pályán, a mieink aztán Torda Patrik szabadrúgásával veszélyeztettek, ami az oldalhálóban landolt. A félidő végét aztán a Fradi nagyon megnyomta, sorra jöttek a lövések a kapunkra, de Molnár László négyszer is nagy bravúrral mentett, azonban ötödszörre, Gera Zalán bal sarokban landoló lövésével már kapusunk sem tudott mit kezdeni (2–1).
A második félidőt aztán újfent úgy nyitottuk, hogy gólt kaptunk: a 16-osunkon belül Tölgyes Ádámtól úgy vette el a labdát Gera, hogy közben ellökte – a játékvezető sajnos nem látta a fault-ot…– , a zöld-fehérek szélsője pedig fordulásból a hosszú sarokba lőtt (3–1). A 68. percben aztán megkaptuk a negyediket is, Leandro egy előreívelt labdát úgy fejelt a kapuba, hogy Molnár kezéből továbbcsúszott a labda (4–1). Két minutum elteltével Zámbó Dániel révén szépíthettünk volna, de középpályásunk bombája a lécen csattant, a 80. percben aztán jött a kegyelemdöfés: Pajti egy indítással meglódult, kicselezte Molnárt és az üres kapuba lőtt (5–1).
Csúnya vereség lett a vége, így még mindig izgulnunk kell a bennmaradás kivívása miatt. Két fordulóval a vége előtt 5 pont az előnyünk a Dabas-Gyón előtt. Folytatás vasárnap 17 órától hazai pályán, a váci stadionban az ESMTK ellen.

Borbély Balázs: – Jó intenzitású meccsen megérdemelten nyertünk. Már az első félidőben is jobban játszottunk, de a szünet után a várt gólok is megjöttek.
Csank János: – Ezer sebből véreztünk, az előző mérkőzésen megsérülő Mertse Ábel – akiről az e heti vizsgálatok döntik el, hogy keresztszalag-szakadása van-e – mellett Szunyog György, Stefán Dávid, Sorecz Szabolcs és Csaba Dániel is hiányzott. Mindkét félidőt rosszul kezdtük, sajnos hoztuk a hibáinkat, amelyeket a Fradi kihasznált, mi pedig nem tudtuk az ő megingásaikat több gólra váltani. A gólkülönbséget ettől függetlenül túlzottnak érzem.

(Fotó: fradi.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK