Csank János irányítja a továbbiakban szakmai igazgatóként csapatunkat 2021 január 05Általános 2636

A továbbiakban Csank János irányítja NB III-ban szereplő csapatunk szakmai munkáját. A mesteredző szakmai igazgatóként tért vissza a Vác FC-hez és ma már meg is tartotta első edzését.

Belák Gyula ügyvezető igazgató arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a vártnál gyengébb őszi szereplés miatt új impulzusra volt szükség a csapatnál, a választás pedig a Váccal korábban sikert sikerre halmozó Csank Jánosra esett.

Gyorsan megegyeztem a klub vezetőségével, így szakmai igazgatóként visszatértem a Váchoz – ecsetelte honlapunknak a 74 esztendős Csank János. – Mindig is jól éreztem magam a városban, hiszen eddig négy részletben összesen tíz évet dolgoztam a váci egyesületeknél, így a csapat számomra érzelmi kérdés. Túl is vagyunk az első edzésen, hiszen ma elkezdődött a felkészülés a tavaszi rajtra. Bemelegítés, labdás edzés és futás szerepelt a programban. Nagyon várom a további munkát és a február 28-i tavaszi rajtot.”

A Vác eddigi trénere, Burzi Attila marad klubunknál, a továbbiakban asszisztens-edzőként segíti Csank János munkáját. A korábbi szövetségi kapitány váci munkája mellett a tarpai Sándor István Akadémián meglévő szaktanácsadói posztját megtartja.

Csank János tehát negyedszer tért vissza Vácra, hiszen eddig négy alkalommal dolgozott a város klubjainál. Első korszakában sikert sikerre halmozott, 1994-ben bajnoki címet nyert az NB I-ben a Vác FC Samsunggal, emellett két NB I-es ezüstérmet és három Magyar-Kupa-döntőt is elért a csapattal. 1995-ben távozott először a városból. Először 1997-ben, másodszor 2013-ban tért vissza, utóbbi alkalommal két év alatt felhozta csapatunkat a megyei bajnokságból az NB II-be, de 2015-ben a ZTE-hez távozott. A mesteredző 2016 nyarán aztán harmadszor is visszatért Vácra, de ekkor már nem az NB II-es felnőtt együtteshez, hanem az utánpótlás-nevelő Vác VLSE-hez, ahol egy évig szakmai igazgatóként tevékenykedett.

(Fotó: blikk.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK