Csank János kiengedték a kórházból, ott lehet Szekszárdon csapatunkkal 2021 március 21Általános 1106

Az NB III Közép-csoportjának 25. fordulójában vasárnap 15.00-tól a bajnokság 18. helyén álló Szekszárdi UFC otthonában játszik a Vác FC – a váci kispadra leülhet a kórházból kiengedett Csank János is!

A Vác FC az előző hétvégén nem játszott bajnokit, mivel a Hódmezővásárhely elleni mérkőzésünket elhalasztották. A mieink 26 ponttal a 14. helyről várják a Szekszárd elleni találkozót, míg a Tolna megyei házigazdák 19 pontot szereztek eddig, ezzel a 18. pozícióban állnak – jelenleg tehát hét pont különbség van a két csapat között –, és tavasszal mindhárom bajnokijukat elveszítették.                                          

Ennél persze jóval örömtelibb hír, hogy csapatunk szakmai igazgatóját, Csank Jánost kiengedték a kórházból. Az utolsó vizsgálatok jó eredményeket mutattak a mesternél, így elmondható, hogy a szakember túltette magát a koronavírus-fertőzésen és a tüdőgyulladáson is.

Miután kiengedtek a váci kórházból, szombatig Ózdon, otthonomban tartózkodtam – újságolta örömmel Csank János. – A csapattal egyelőre még nem találkoztam, de mivel szombat este lejárt a karantén, vasárnap ott leszek Szekszárdon, a meccsen és leülhetek a kispadra. Természetesen a héten folyamatosan kapcsolatban voltam Burzi Attilával, az edzések előtt és után is mindig beszéltünk. A kerettel kapcsolatban jó hír, hogy a beteg Halasi Péter meggyógyult, azonban Ódé Norbert, Bonivárt Erik és Tóth Bálint továbbra sem bevethetőek sérülés miatt. Így tehát kevesen vagyunk, de tisztában vagyunk a meccs jelentőségével, amely „hatpontos” lesz. A csapat fejlődik, remélem, hogy tavasszal először megússzuk kapott gól nélkül, továbbá szeretném, ha irányítani tudnánk a játékot. A Szekszárd egy fiatal, lendületes csapat, a Honvéd II ellen legutóbb is főként fiatalokkal álltak fel.”

Ősszel a Vác pályaválasztásával – a BVSC zuglói stadionjában – 1–0-s váci győzelem született, győztes gólunkat Sóron Tibor szerezte. A vasárnapi Szekszárdi UFC–Vác FC mérkőzést a pápai illetőségű Gáspár András vezeti majd, míg segítői Keszthelyi Tamás és Blum Dániel lesznek. A találkozót – a továbbra is érvényben lévő járványügyi szabályok miatt – zárt kapuk mögött rendezik.

(Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK