Csapatépítés után nagyon fontos siker Mohácson 2021 október 18Általános 612

Az NB III Közép-csoportjának 12. fordulójában a Vác FC Mertse Ábel és Fazakas Géza góljaival 2–0-ra győzött a sereghajtó mohácsiak otthonában.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 12. FORDULÓ

B BUILD MOHÁCSI TE–VÁC FC 0–2 (0–1)
Mohács, 200 
néző. Vezette: Hartung Vilmos (Illés Tamás, Molnár Alex)
Mohács: Csobán – Dér, Kocsis A., Vég, Müllerlei – Izsák, Nagy Zs. (Bódis, 79.), Menyhei (Kiss I., 72.), Forró – Hetényi (Spannenberger, a szünetben, Gellén, 60.), Marton. Vezetőedző: Kvanduk János
Vác: Halasi – Fazakas, Kasza, Lukács K., Stefán – Tölgyes, Zámbó, Sorecz (Nagy Z. 63.) – Tóth D. (Purzsa, 87.), Tóth M. (Balga, 87.), Mertse (Földi M. 73.). Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Mertse (17.), Fazakas (79.)
Kiállítva: Tölgyes (61.)

A szombati összetartás, csapatépítés után csapatunk vasárnap délelőtt frissen érkezett meg a mohácsi Újvárosi Stadionba, ahol remek idő, de nem túl jó talaj fogadta a két együttest. Ennek ellenére jól kezdtük a találkozót, az első helyzetek előttünk adódtak. A 4. percben egy gyors kontra során Tóth Dominik jobbról lágyan beívelt labdáját nagy helyzetben Tóth Milán fejelte mellé, majd egy perccel később Mertse Ábel lőtt ziccerben fölé. A 10. percben újabb esély nyílt előttünk, Tóth Milán vette le remekül a labdát, megindult, majd 22 méterről nem sokkal lőtt a bal alsó mellé. A 16. percben alakult ki a Mohács első lehetősége, Forró távoli lövését fogta Halasi. Egy perccel később megszereztük a vezetést: Halasi kirúgását Tóth Milán vette le, Soreczhez továbbított, aki kilépett, ziccerbe került, de önzetlenül az érkező Mertséhez passzolt, akinek lövése úgy ment be a hálóba, hogy a kapus még beleért a labdába és a hosszú sarokba segítette (0–1)! A 30. percben ismét Forró próbálkozott, szabadrúgása a 16-os jobb sarkáról szállt fölé. Újabb öt perc elteltével egy jobboldali beadást Mertse fejelt nem sokkal kapu mellé, majd a 39. percben Kasza szabálytalankodott ellenfelével szemben a 16-os vonalánál – a hazaiak 11-est reklamáltak, de a játékvezető csak szabadrúgást ítélt, amelynél aztán Marton lövése a sorfalról továbbpattant, így könnyedén Halasi zsákmánya lett. A félidő utolsó eseményeként Tóth Milán szabadrúgása pattant a sorfalról szögletre, így egygólos, megérdemelt vezetéssel vonulhattunk szünetre.

A fordulás után átvette a játék irányítását a hazai együttes és többször is nehéz pillanatot éltünk át a kapunk előtt. A 48. perc egy jobboldali beadásra érkezett Spannenberger, aki futtából lőtt, de a 15 méteres próbálkozást Halasi fogta. A 61. percben Tölgyes lerántás miatt megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott, csapatunk tíz emberrel maradt a hátralévő fél órára. Az ezt követő, 21 méteres szabadrúgást Kocsis végezte el, de a gólvonalról el nem mozduló Halasi ezt is fogta! A 69. percben Mertse a tizenhatos bal sarkáról végzett el szabadrúgást, amely a sorfal között elsuhant, de Csobán szögletre mentett. A 79. percben aztán megjött a várva várt, megnyugtató második találatunk, Fazakas Géza tekert félmagasan egy 21 méteres szabadrúgást a jobb sarokba! A hajrá elején, a 82. percben ismét Halasi tette hozzá a magáét; egy remek passz után Gellén került ziccerbe, akinek közeli lövését kapusunk lábbal hárította. A lefújás előtt még növelhettük volna előnyünket, Purzsa kapott indítást Zámbótól középen, kapura tört, de ziccerben leadott lövését Csobán lábbal hárította.

A mieink győzelme összességében megérdemelt. Örömteli, hogy csapatunk kapott gól nélkül nyert úgy, hogy a nehezebb pillanatokat is sikeresen vészelte át. Nagyon fontos három pontot szereztünk. Folytatás szerdán 13 órától a Cegléd ellen hazai pályán, a váci stadionban!

Kvanduk János: – Úgy gondolom, hogy az első félidő a Vác elképzelése szerint alakult, nálunk nem volt meg a kellő bátorság. Szünet után jobb teljesítményt nyújtottunk, de nem érdemtelen az ellenfél győzelme.
Csank János: – Az első félidőben eldönthettünk volna a mérkőzést, hiszen sokkal jobban játszottunk. A második játékrészt gyengébben kezdtük, a hazaiak mezőnyfölénybe kerültek és rosszkor jött a kiállítás is, pedig Tölgyest éppen le akartam cserélni a piros lap előtt. Kétgólos előnyünkkor nagyon fontos volt Halasi Péter bravúrja, mert így a mohácsiak már nem tudtak belelkesedni a hajrában.

(Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK