Egymillió forintra büntették meg a Vác FC-t 2020 október 30Általános 2415

A Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága határozatot hozott a Majosi SE–Vác FC mérkőzéssel kapcsolatban. Klubunkat, a Vác FC-t szurkolóinak rendzavarásaiért (pirotechnikai eszközök használata) 1.000.000, az egymillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Bizottság indoklásában kifejtette, hogy a mérkőzésről készült játékvezetői jelentés, a játékvezető kiegészítő jelentése, továbbá a játékvezetői ellenőri jelentés és a játékvezető ellenőr által készített fényképfelvételek alapján állapította meg a fegyelmi vétséget. Ez alapján találták bizonyítottnak, hogy a Vác FC szurkolóinak egy 10-15 főből álló csoportja a mérkőzés 20. percében 7 db fény- és füsthatású pirotechnikai eszközt hozott működésbe, egy percen keresztül.

Az amúgy sem könnyű helyzetben lévő klubunkat tehát a szurkolók ezen csoportja most nagyon nehéz helyzetbe hozta. Sajnálatos módon a következő hasonló esetnél még ennél is szigorúbb szankciók várhatóak, mind a szurkolókra, mind a klubra vonatkozóan, ezért kérjük tisztelt drukkereinket, hogy a jövőben mellőzzék a pirotechnikai eszközök használatát! Köszönjük!

Hajrá, Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK