Elhunyt Jenei (Jeszenszky) István 2021 március 20Általános 1140

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Jenei (Jeszenszky) István, a Váci Petőfi és a Váci Híradás korábbi kiváló balhátvédje, illetve a Váci Izzó edzője, majd szakosztályvezetője.

A váci labdarúgás ismét egy nagy egyéniséggel lett szegényebb, hiszen 84 éves korában elhunyt Jenei (Jeszenszky) István.

Jenei (Jeszenszky) István 1954-ben kezdett el futballozni a Váci Petőfiben, 1956-ban már a tartalékcsapatban, majd az NB II-es együttesben is helyet kapott. Öt év múlva, 1961-ben Vácról az MTK-hoz igazolt és tagja volt az 1963–1964-es idényben KEK-döntős kék-fehérek csapatának. 1970-ben visszatért Vácra és a Váci Híradás játékosa lett. 1973-ban fejezte be játékos-pályafutását.

1974-től hét éven keresztül a Váci Izzó edzője volt, majd Dunakeszin dolgozott. 1981-ben ismét a Váci Izzó trénere lett, aztán 1987-től rábízták a klubnál a szakosztályvezetői feladatokat, amelyet 1988-ig látott el.

Később még a Fót megyei I. osztályú csapatának trénere volt, de aztán már nem dolgozott a magyar futballban; a fóti Vörösmarty TSZ energetikusa, majd Vácott önkormányzati képviselő lett.

Játékostársak voltunk, egy csapatban futballoztam vele, majd annak a váci együttesnek lettem a masszőre, amelynek ő edzője lett – emlékezett honlapunknak barátjára Pálinkás Ferenc, a Vác NB I-es bajnokcsapatának gyúrója. – Gyakorlatilag ő „csinált” belőlem masszőrt, ő beszélt rá erre a szakmára, s arra, hogy maradjak a csapat mellett. Amellett, hogy nagyon rendes embert ismertem meg benne, igazi váci lokálpatrióta volt, innen indult és ide is tért vissza. Szigorú, de jó edző volt, akivel remekül együtt tudtam dolgozni.”

A Vác FC osztozik a család és a szurkolók gyászában. Emlékét megőrizzük!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK