Elképesztő érzés volt gólt szerezni a felnőttek között Lukács Kelemennek 2020 augusztus 20Általános 1503

Nyáron került fel a Vác VLSE U19-es csapatából a Vác FC-be Lukács Kelemen. A 19 éves középpályás már három bajnokin lépett pályára, sőt, a Kecskemét elleni meccsen megszerezte első gólját is.

– Nyáron kerültél fel a Vác VLSE U19-es csapatából a felnőttek közé. Mennyire volt nehéz beilleszkedni és milyen érzés a felnőttek között edzeni?

A beilleszkedés nem volt igazán nehéz, mivel ebben a környezetben nevelkedtem és kortársaimmal együtt kezdtük meg a felkészülést a csapatban – mondta honlapunknak a fiatal középpályás. – Az edzéseket illetően eddigi tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a ritmus változása, illetve a technikai- és játéktudás szintjének elvárásai magasabb teljesítési kényszert eredményeztek, ami előnyömre vált. Úgy érzem, hogy a ritmust – ha nem is egyből, de – elég hamar sikerült felvennem a felkészülés alatt.

– Hamar lehetőséget kaptál a csapatban kezdőjátékosként. Hogy értékeled az eddigi találkozókat? Egyénileg és csapatszinten hogy ment a játék?

Egyénileg próbáltam eleget tenni az edzői utasításoknak, figyeltem arra, hogy minél kevesebb eladott labdám legyen és ez eddig jól sikerült. Csapatszinten a meccsek elején rendre jól játszottunk, lehetőségeink voltak a gólszerzésre, viszont egy-egy kis figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy pontokat veszítsünk. Az utóbbi két meccsen viszont jó úton indultunk el, remélem, ezt tudjuk tartani is.

– Hétvégén a Kecskemét elleni mérkőzésen megszületett az első gólod is. Milyen érzés volt elsőként a felnőttek között kapuba találni?

Elképesztő érzés volt gólt szerezni felnőtt játékosként, főleg egy olyan meccsen, ahol kulcsfontosságú volt a találatom!

– Mik a céljaid a szezon hátralévő részében és mivel lennél a szezon végén elégedett?

Szeretnék megragadni a kezdőcsapatban és bővíteni az egy meccsen belüli játékperceimet. Nagyon örülnék, ha újabb gólokkal segíthetném csapatomat.

(Fotónkon Lukács Kelemen még a Vác VLSE U19-es csapatának mezében – ő a legfelső sorban balról a hetedik.)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK