Eseménydús hét után, zárt kapus bajnoki előtt 2020 november 13Általános 710

Az NB III Közép-csoportjának 18. fordulójában a Vác FC a Dunaújvárossal találkozik a BVSC Szőnyi úti pályáján, szombaton 13:30-tól.

Nem volt eseménytelen ez a hét a magyar labdarúgásban élők és a futballt követők számára. Hétfőn Csányi Sándor az MLSZ elnöke elmondta, hogy a miniszterelnök bejelentésének értelmében a járvány terjedése miatt leáll a teljes amatőr futball, azaz a férfi NB I és NB II, illetve a női NB I kivételével minden bajnokság, a teljes utánpótlásszektor és az NB III, a megyei bajnokságok is. Kedden azonban fordult a kocka: mivel a Magyar Közlönyben megjelent hivatalos rendelet szerint miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására. Így az NB III is folytatódhat zárt kapuk mögött, sőt, emellett a megyei bajnokságokban még a mérkőzések korlátlan számú elhalasztására is lehetőség nyílt.

Természetesen szakmai stábunk és játékosaink is a bizonytalanság állapotában kezdték el a hetet, de mire biztossá vált a folytatás, elkezdtük a felkészülést a szombati, Dunaújváros elleni meccsre (a magyar válogatott vasárnapi mérkőzése miatt került szombatra ez a forduló). Az edzéseken csak a továbbra is sérült Ódé Norbert nem vehetett részt, hátvédünk rehabilitációját tölti, rajta kívül Magos Mátyásra eltiltás miatt nem számíthat szombaton Burzi Attila vezetőedző.

Most sem állunk könnyű mérkőzés előtt, hiszen riválisunk éppen annyi, 19 pontot szerzett eddig, mint a Vác FC – igaz, az újvárosiaknak eggyel több győzelmük van, így egy hellyel megelőznek minket a tabellán (ők a 14., mi a 15. helyen állunk). A találkozót Kiss Gergő vezeti majd, míg segítői Kovács Zoltán és Nyekita Brúnó László lesznek.

Sajnos a hatályos szabályok értelmében szurkolóinkat nem engedhetjük be a mérkőzésre, de Facebook-oldalunkon tájékoztatjuk majd tisztelt drukkereinket a mérkőzés állásáról.

Hajrá, Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK