Fontos győzelemmel ünnepeltük a visszatérést 2021 március 25Általános 913

Az NB III Közép-csoportjának 24. fordulójából elhalasztott, most bepótolt mérkőzésén a Vác FC Szalánszki, Sóron és Magos góljával 3–1-re legyőzte a Hódmezővásárhelyt.

NB III, Közép-csoport, a 24. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Vác FC–Hódmezővásárhelyi FC 3–1 (0–0)
Vác, zárt kapuk mögött. Vezette: Erdélyi Bence (Nagy, Pogonyi).
Vác: Halasi – Nagy G. (Nagy Z., 58.), Kasza, Koval, Sorecz – Lukács K., Zámbó (Torda, 85.), Gergely P. – Magos (Vén B., 85.), Sóron (Rusvay, 80.), Szalánszki (Cemal, 85.). Szakmai igazgató: Csank János
Hódmezővásárhely: Weszelovszky – Zahorán, Huszár, Gyürki (Tóth J., 53.), Váradi, Bata, Orosz (Molnár Á., 58.), Katona (Orovecz, 58.), Forró, Tapiska, Rau. Vezetőedző: Kandó Róbert
Gólszerző: Szalánszki (47.), Sóron (53.), Magos (79.), ill. Bata (67.)
Kiállítva: Kandó Zs. (82., Hódmezővásárhelyi FC)

Az NB III Közép-csoportjának 24. fordulójából elhalasztott, most bepótolt mérkőzésén csapatunk a Hódmezővásárhelyt fogadta – szűk két év, 2019 májusa után végre ismét ténylegesen hazai környezetben, a váci stadionban!
Jól és lendületesen kezdtük a találkozót, a 3. percben Gergely lőtte jobbról középre a labdát, de az érkező Sorecz ziccerben, az ötösről a kapusba lőtte a labdát. Három perccel később Sorecz jobboldali szögletét a hosszú oldalon Magos csúsztatta középre, az érkező Kasza aztán nagy helyzetben fejelt kapura, de a kapus ezt is védte! Aztán a 11. percben Magos jobboldali beadását Sóron lőtte gyengén Weszelovszky kezébe. Sokáig mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 38. percben Sóron újabb lövését fogta a kapus. Ezzel ért véget az első játékrész, amelyben végig mezőnyfölényben futballoztunk, de nem sikerült betalálni.
Nem úgy, mint a második félidő elején! A 47. percben Sóron ívelt balról középre, a vendégek kapusa kiütötte a labdát, amelyet Szalánszki „szedett össze” és 23 méterről a bal felső sarokba bombázott (1–0)! Hatalmas gól volt. Hat perccel később aztán Gergely lódult meg a középkörből, egészen a 16-os vonaláig vezette a labdát, ahol a jobbján érkező Sóronhoz passzolt, támadónk pedig 10 méterről a bal alsóba lőtt (2–0)! A 67. percben szinte a semmiből szépített a Vásárhely, Bata ugrott ki a bal oldalon, rávezette Halasira a labdát, kicselezte kapusunkat, majd éles szögből az üres kapuba lőtt (2–1). A szépítés után aztán „meleg” pillanatokat éltünk át, először a 71. percben Váradi 25 méteres szabadrúgásból lőtt fölé, majd a 75. percben előbb Bata lövését blokkolta Koval, majd az ismétlésből Molnár lövését Halasi nagy bravúrral védte! A gyors ellentámadásból aztán visszaállítottuk a kétgólos különbséget, Sorecz baloldali beadását a hosszún érkező Magos hat méterről a hálóba lőtte úgy, hogy a vásárhelyi védő már csak a gólvonalon túlról tudta „kikanalazni” a labdát (3–1)! A 82. percben a csongrádiak cserekapusát, Kandó Zsombort reklamálás miatt kiállította a kispadról a játékvezető. A hajrában még szépíthettek volna a vendégek, de az eredmény már nem változott, így nagyon fontos győzelmet arattunk Vácra való visszatérésünk alkalmával és az első tavaszi sikerünkkel előreléptünk a bajnokság 14. helyére!

Folytatás szombaton, 15 órától Vácott az ESMTK ellen.

Csank János: – Azt nyújtotta az ellenfél, amit vártunk. Az első félidőben bennünk maradt egy-két gól, de a szünet után gyorsan szereztünk két találatot. Azonban biztos voltam benne, hogy ezután kapunk gólt, mert néhányan kétgólos előnyben eléggé „lazára vették a figurát.” Örömteli, hogy több variáció bejött azok közül, amiket gyakoroltunk és a győzelemhez kellett, hogy többen jó teljesítményt nyújtsanak. Örülök Magos góljának, Sóron javuló teljesítményének, illetve annak, hogy Szalánszki most játszott a legjobban. A lepattanókban határozottan javulnunk kell, mert ezekből alig szereztünk a labdát.
Kandó Róbert: – Hatvan percet átaludtunk a mérkőzésből. 2–0 után kezdtünk el úgy játszani, ahogyan kellett volna az egész mérkőzésen. 2–1-nél a kezünkben volt az egyenlítés, de helyzeteinket elrontottuk, az ellentámadásból pedig gólt kaptunk, így végül saját magunkat vertük meg.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK