Három gólt szereztünk, de csak egy pont a jutalmunk 2020 augusztus 31Általános 1062

Az NB III Közép-csoportjának 7. fordulójában a Vác FC 3–3-as döntetlent játszott az ESMTK otthonában, nem kis részben a játékvezetésnek köszönhetően.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 7. FORDULÓ

ESMTK–Vác FC 3–3 (2–2)
ESMTK pálya, 150 néző. Játékvezető: Héra Csanád (Nagy Viktor, Domján Dávid)
ESMTK: Menczeles – Lázár, Póti (Dankó, 54. perc), Nagy M. – Túri – Slezák, Reznek, Tóbiás – Kovács D. (Mogyorósi, 75. perc), Soós – Horváth L. (Komiszár, 75. perc). Vezetőedző: Turi Zoltán
Vác: Halasi – Sárosi, Lukács K., Ódé, Tóth B. – Zámbó – Magos M. (Koval, 58. perc), Bonivárt, Sorecz (Niedermüller, 76. perc) – Szalánszki, Sóron (Szenes B., 80. perc). Edző: Burzi Attila
Gólszerző: Szalánszki (0–1, 28. perc), Slezák (1–1, 11-esből 31. perc), Slezák (2–1, 11-esből 34. perc), Szalánszki (2–2, 44. perc), Bonivárt (2–3, 46. perc), Soós (3–3, 51. perc)
Sárga lap: Dankó (81. perc), ill. Sárosi (34. perc), Bonivárt (36. perc), Magos M. (50. perc). Szalánszki (59. perc), Halasi (70. perc), Sóron (80. perc).
Kiállítva: Mogyorósi (84. perc), ill. Ódé (55. perc)

Augusztus utolsó vasárnapján már a hetedik fordulót rendezték a NB III-ban. Míg a Vác szerdán is pályára lépett és nyert a Szekszárd ellen, a hazaiak mérkőzése elmaradt Budapest Honvéd-MFA II ellen a COVID-járvány miatt. A találkozót a nyár legmelegebb napján rendezték.

A hőség és a szerdai mérkőzés ellenére a váciak mozogtak frissebben, bár a mérkőzés elején az erzsébetiek előtt adódott lehetőség. Csapatunk átvette az irányítást, és a 28. percben megszerezte a vezetést. Szalánszki Gergő lépett ki a jobbösszekötő helyén nagyszerűen, majd a kifutó Menczeles Iván felett a kapu jobb oldalába emelt (0–1). Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mert Héra Csanád játékvezető közreműködésével három perc alatt fordított az ESMTK. A 31. percben a tizenhatos vonalán álló hazai játékos hangos kiáltással a földre rogyott, a játékvezető pedig óriási megdöbbenésre a büntetőpontra mutatott. A tizenegyes elvégzésére Slezák Richárd vállalakozott és a jobbra vetődő Halasi Péter mellett a kapu bal oldalába lőtt (1–1). A 34. percben aztán még előző hibáját is tetézte a játékvezető. Egy ESMTK-támadás végén Horváth Levente elé került a labda, hatméteres lövésébe Sárosi Soma önfeláldozóan belevetődött, lábáról a mezőnybe vágódott a labda, a bíró azonban újra a tizenegyespontra mutatott. Hogy mit látott, azt csak ő tudja! A büntetőt ismét Slezák végezte el és az ezúttal balra mozduló Halasi mellett a háló közepébe helyezett (2–1). A történtek felpaprikázták csapatunkat, sorra vezették a támadásokat. A 43. percben Sárosi került helyzetbe Magos Mátyás nagyszerű labdájával, hét méterről megcélozta a kaput, Menczeles azonban még hozzá tudott érni, így a labda a bal kapufa mellett centikkel hagyta el a játékteret. Egy perc múlva azonban már nem volt ellenszere a hazaiaknak. Szalánszki balról öt méterről próbálkozott, ezt még hatástalanította Menczeles, a kipattanóra azonban Szalánszki reagált gyorsabban és félig feltápászkodva a földről a kapu közepébe helyezett (2–2).
A szünet után még jóformán el sem kezdődött a második félidő és már vezetett is a Vác. A 46. percben Sorecz Szabolcs végzett el szögletrúgást a bal sarokból, a remekül érkező labdára Bonivárt Erik emelkedett a legmagasabbra a rövid saroknál az ötösön és fejjel remekül csúsztatott a háló bal oldalába (2–3). A pesterzsébetiek is nagyobb sebességre kapcsoltak és az 51. percben egyenlítettek. Egy begyakorolt szabadrúgás-variáció végén a jobbról érkező labda Soós Bencét találta meg a kapu előtt hat méterre, aki kapásból hatalmas gólt ragasztott a kapu bal oldalába (3–3). Az újabb izgalmakról ismét a játékvezető gondoskodott. Az 55. percben a hazaiak vágták előre a labdát, Ódé Norbert a térfél közepénél harcolt Horváth Leventével, majd lerántotta a csatárt és ezért egyből piros lapot kapott. Az emberelőnybe kerülő vendéglátók mindent megpróbáltak a győztes találat megszerzése érdekében, a váciak azonban nagyszerűen védekeztek és kontrákkal próbálkoztak eldönteni a mérkőzést. A 84. percben aztán a hazaiak kezdték szidni Héra Csanádot. A frissen beállt Mogyorósi Viktor véletlenül megrúgta az előrehajoló, fejelni készülő Bonivárt fejét, amiért a sípszó után mindenki a sárga lapos figyelmeztetésre várt, ám a játékvezető a piros lapot húzta elő, ezzel kiegyenlítve a két csapat létszámát. A tíz-tíz főre fogyatkozott csapatok közül végül egyik sem tudott a másik fölé kerekedni, így maradt a döntetlen. 

Csapatunk ezúttal a gólokkal sem maradt adós, a játék képe alapján győzelmet érdemelt, de volt a pályán olyan, akinek erről más véleménye volt.
A 8. fordulóban a Dabas-Gyón együttesét fogadja csapatunk szeptember 5-én 16.30-kor a BVSC pályáján.

Burzi Attila: – Csak gratulálni tudok az egész csapatnak, megmutatták, hogy óriási tartás van bennük. Ahogyan fordítottak a hazaiak és vezettek 2–1-re, olyat pályafutásom során még nem láttam. De felnőttünk a feladathoz és ki tudtuk egyenlíteni az erősen lejtős ESMTK-pálya adottságait.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK