Három tizenegyest kapott a Dunaújváros, mégis ponttal tértünk haza 2021 október 25Általános 648

Az NB III Közép-csoportjának 13. fordulójában a végre remekül játszó Vác FC 2–2-es döntetlent ért el a Dunaújváros otthonában.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 13. FORDULÓ

Dunaújváros–Vác FC 2–2 (0–0)
Dunaújváros, 200
néző. Vezette: Horváth P. (Molnár A., Harsányi M.)
Dunaújváros: Pokorni – Tóth Á., Hompót, Molnár S., Báló – Dorogi, Barna Zs., Balogh Á., Kesztyűs (Székely, 75.) – Novák Zs., Szepessy R. Megbízott edző: Pálinkás András
Vác: Halasi – Fazakas (Sorecz, 73.), Kasza B., Lukács K., Stefán – Purzsa, Zámbó (Torda, 88.), Tölgyes – Mertse, Nagy Z. (Földi M., 61.) – Tóth M. Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Szepessy az 59. (11-esből), Dorogi a 81., ill. Tóth M., az 52., Mertse a 63. percben.

A javítás és a pontszerzés reményében léptünk pályára Dunaújvárosban, de a meccs alakulását és történéseit látva hatalmas hiányérzetünk lehet, hogy csak egy ponttal tértünk haza…

Jól kezdtük a találkozót, a 11. percben Purzsa Máté 28 méteres lövését Pokorni üggyel-bajjal hárította. Hat perccel később Szepessy lekészítését Novák a kapu fölé vágta. A 22. percben egy gyors jobboldali akció során Tölgyes lőtt 10 méterről kapura, Pokorni bravúrral védett, a kipattanót pedig Kasza fejelte kapura, de a labda a felső lécen csattant! Az ellentámadás során – lesgyanús helyzetben – a játékvezető szerint Stefán lökte fel a 16-oson belül a bal oldalon Novákot, így tizenegyeshez jutott a DPASE, ám Balogh a bal kapufa mellé lőtte a büntetőt! A kihagyott tizenegyes után egyre inkább átvettük a játék irányítását, míg a hazaiak futballja kapkodóvá vált. A 29. percben Mertse jobboldali beadását a hosszún érkező Nagy Zoltán futtából mellétalpalta.
A szünet után sem változott a játék képe, egyre bátrabban kezdeményeztünk, amelynek hamar meg is lett az eredménye. A 49. percben Fazakas jobboldali beadása megcsúszott az egyik belső védőn, így Nagy Zoltán elé került, aki kapura fejelt 8 méterről, de a bal alsóba tartó labdát Pokorni bravúrral ütötte ki! Az 52. percben aztán Zámbó passzolt jobbról előre Tóth Milánhoz, aki védője gyűrűjében átvette a labdát, befordult, majd 15 méterről ballal laposan, parádésan lőtt a bal alsó sarokba (0–1)! A vezető gól után nehéz pillanataink következtek, az 56. percben Kesztyűs lőtt egy kavarodás után közelről kapura, de Purzsa nagyot blokkolt! Két perccel később Tóth Ákost sodorta el Nagy Zoltán a tizenhatos vonala előtt a jobb oldalon, azonban a partjelző intésére a játékvezető hatalmas meglepetésünkre szabadrúgás helyett újabb büntetőt ítélt a hazaiaknak! A teljesen jogtalan tizenegyest Szepessy már gólra váltotta (1–1). Ez azonban nem szegte kedvünket, csapatunk mentális erejét mutatja, hogy tudott újítani. A 60. percben egy kifejelt labdát Zámbó lőtt kapásból kapura, nem sokkal fölé. A 63. percben Tóth Milán lövését kiütötte a kapus, majd a kipattanót megszerezte támadónk, újabb lövését azonban „eltörte”, de a labda éppen így volt jó Mertsének, aki az ötösről a bal alsóba passzolt (1–2)! Öt perccel később Tóth Milán 27 méteres szabadrúgását védte a kapus, sajnos azonban a játékvezető továbbra is úgy érezte, hogy főszerepet kell játszania: a 79. percben Dorogi lőtte rá Kasza kezére a labdát, Horváth Patrik pedig a harmadik büntetőt is befújta az Újvárosnak. Ezt Halasi remekül kivédte, azonban két perccel később a csereként beállt Székely ment el a bal oldalon, két védőnk között kibújt, majd bepasszolt Dorogihoz, aki öt méterről nem hibázott (2–2). A hajrában még mindkét oldalon adódott egy-egy lehetőség a győzelem megszerzésére, de maradt a döntetlen, amivel a játék képe alapján abszolút nem lehettünk megelégedve.

Nagyon megérdemeltük volna a három pontot, de a játékvezető elképesztő módon nyúlt bele ebbe a meccsbe. Bár az Újváros magához képest jóval gyengébben játszott, mégis otthon tudott tartani egy pontot a bíró hathatós közreműködésének köszönhetően. Csak annak örülhetünk, hogy elkerültünk a kieső helyről, igaz, csak több győzelmünknek köszönhetően. Folytatás vasárnap 13 órától az FC Dabas ellen.

Pálinkás András: – Adok-kapok mérkőzésen mindkét csapat közel állt a győzelemhez. Igazságos döntetlen született, ami nekünk azért fájó, de hozzátenném, hogy két tizenegyest nem szabad kihagyni.
Csank János: – Jól játszottunk, több jó egyéni teljesítmény akadt nálunk. Eltüntettük a táblázaton látható különbséget a pályán, de sajnálom, hogy a második gólnál hibáztunk, ez a rutintalanságunk számlájára írható. Dunaújvárosban hagytunk két pontot. A háromból legalább egy tizenegyest nem tartok jogosnak.

(Fotó: dpase.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK