Hátrányból fordítva nyertünk 2020 november 30Általános 1003

Az NB III Közép-csoportjának 20. fordulójában a Vác FC hátrányból fordítva 3–1-re győzött a Rákosmente KSK otthonában.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 20. FORDULÓ

Rákosmente KSK–Vác FC 1–3 (0–1)
Budapest, Edző utca, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy Attila László (Juhász László, Bosnyák Sándor Attila)
RKSK: Kovács B. – Olasz G., Markos, Ország (Horváth R. 60.), Nyúl – Ott, Balaskó Cs., Nagy J., Darabont (Győrfi 66., Torda B. 68.), Lovász (Nagy B. 68.) – Bányai P. Edző: Nagy Árpád
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Kasza, Koval, Tóth B. – Sóron, Szenes, Zámbó (Nagy Z. 84.), Sorecz (Torda 80.) – Magos (Rusvay, 87.), Szalánszki. Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerző: Bányai (32.), ill. Balaskó Cs. (öngól, 48.), Sorecz (55.), Magos (63.)

Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést és gyorsan vezetést szerezhettünk volna, hiszen a 4. percben Szalánszki kapott egy jó passzt Szenestől, egy csellel elment védője mellett, aki azonban buktatta a 16-oson belül! A jogos büntetőt Hegedűs Csaba sajnos centikkel a jobb sarok mellé lőtte.

A kihagyott tizenegyes mintha minket zavart volna meg, hiszen átvette az irányítást a Rákosmente és egyre több lehetőséget dolgozott ki. A 9. percben Ott húzott jobbról befelé, majd 17 méterről mellélőtt, majd Nagy József lőtt Halasi kezébe egy baloldali beadás után. Nem „ízlett” igazán a hazaiak letámadása a mieinknek, mivel ezután is jöttek az RKSK-lehetőségek; Balaskó lövését Halasi hárította, majd Bányai lőtt nagy helyzetben fölé. A 32. percben aztán Olasz jobboldali beadását Bányai Péter fejelte szépen a jobb felső sarokba (1–0). A szünet előtt Szalánszki beadását Sorecz lőtte futtából fölé, majd Halasi „szedte ki” nagy bravúrral Balaskó bal felső sarokba tartó bombáját!

A szünet után más mentalitású Vác jött ki a pályára, és ez hamar meglátszott az eredményen is. A 48. percben Hegedűs jobboldali lapos beadásába Balaskó Csaba lépett bele szerencsétlenül, így róla a jobb alsó sarokba gurult a labda (1–1). Hét perccel később Sórontól Sorecz Szabolcshoz pattant a játékszer, aki aztán 20 méterről, remekül lőtt a jobb alsó sarokba (1–2)! A 63. percben pedig már két góllal vezettünk, hiszen Sorecz indításával Szenes lépett ki a balösszekötő helyén, laposan beadott, a középen érkező Magos Mátyás pedig 11 méterről a bal alsóba lőtt (1–3)! A hazaiak igyekeztek felocsúdni a kapott gólokból, a 71. percben Horváth Richard lövését hárította bravúrral Halasi, de ezután már nem jutottak el gólszerzési lehetőséghez. A 90. percben növelhettük volna előnyünket, de Szalánszki lövését mentették a védők a gólvonal előtt, a kipattanó a csereként frissen beállt Rusvayhoz került, az ő próbálkozását viszont Markos mentette „kézzel-lábbal”.

Hátrányból fordítva arattunk tehát fontos győzelmet, így egy helyet előrelépve, a 13. pozícióból várhatjuk a vasárnapi, idei utolsó Iváncsa elleni mérkőzést.

Burzi Attila: – Jól kezdtük a mérkőzést, hamar előnyhöz juthattunk volna, ha értékesítjük a büntetőt, de sajnos a kihagyott tizenegyes után visszaesett a teljesítményünk, ellenfelünk pedig feljavult és első lehetőségékből gólt szerzett. A szünetbeli „fejmosás” után a második félidőben jó hozzáállással és jó mentalitással sikerült megfordítanunk a meccset.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK