Hazatérünk 2018 november 02Általános 1520

2016. május 29. Ez volt az a nap, amikor csapatunk a szigetszentmiklósi SZTK-Erima ellen utoljára bajnoki mérkőzésen pályára lépett Vácon a Városi Stadionban.

889 nap elteltével vasárnap, november 4-én 13:30-tól ismét bajnoki mérkőzés megrendezésére kerül sor a Városi Stadionban, ellenfelünk ezúttal a Békéscsaba 1912 Előre FC együttese lesz.

A nyár végén klubunk megkapta a tervezett új stadionra az építési engedélyt, mely megteremtette az esélyt, hogy kérvényezhessük az Magyar Labdarúgó Szövetségtől a haza költözésünk lehetőségét. Ehhez hozzájött még az is, hogy a egy szövetségi határozat értelmében az NB III-as bajnoki mérkőzések hivatalos játéknapja is a vasárnap lett, így el kellett jönnünk Óbudáról a III. kerületi Sporttelepről. Mérlegelve a lehetőségeket ezért klubunk úgy döntött, hogy kérvényezi a hazatérést az MLSZ-től. Hosszas egyeztetés és a szakhatóságok által kért munkálatok elvégzése és többszöri pályabejárás után a héten a Magyar Labdarúgó Szövetség zöld utat adott csapatunknak, így a 2018/2019-es szezon hazai bajnoki mérkőzései ismét a Vác Városi Stadionban kerülnek megrendezésre.

Köszönjük a segítséget Vác Város Önkormányzatának és Pető Tibor alpolgármester úrnak, a Vác VLSE elnökének, valamint a Vác VLSE összes dolgozójának illetve a Vác Városfejlesztő Kft. munkatársainak azt a megfeszített munkát, amelyet az utóbbi hetekben végeztek, hogy csapatunk hazatérhessen. Ezenkívül a teljesség igénye nélkül köszönjük mindenkinek (az összes szakhatóságnak, a labdarúgó szövetségnek stb.), aki valamilyen formában hozzájárult, hogy csapatunk a jövőben ismét saját otthonában szerepelhessen.

Hajrá Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK