Hét csapat küzd még a kiesés elkerüléséért – elemzés 2021 május 20Általános 889

Két forduló van hátra az NB III 2020/21-es küzdelmeiből és a Vác FC egy vasárnapi, dunaújvárosi győzelemmel biztosan bent maradna a bajnokságban.

Még két forduló van hátra az NB III-ből és a Közép-csoportban 7 csapat vív ádáz harcot a kiesés elkerüléséért. Mint ismeretes, a harmadosztály 3 csoportjából kiesnek a 16–20. helyezettek, illetve a három csoport legrosszabb 15. helyezettje. (Alábbi elemzésünk, számításunk azt feltételezi, hogy nem a Közép-csoport 15. helyezettje fog kiesni, mivel a Keleti csoportban a 15. helyezett Putnok FC-nek csak 39 pontja van.)

A Vác FC tehát jelenleg 44 ponttal éppen a 15. helyen áll, de ugyanennyi egysége van a 14. Szekszárdnak és a 13. Dunaújvárosnak is (ők több győzelmüknek köszönhetően előznek meg most minket, pontazonosságnál pedig ez számít). Ezt a triót egy ponttal előzi meg a 12. helyezett Újpest II – a lila-fehéreknek 45 pontjuk van –, míg a 11. helyen a Paks II áll 46 ponttal. Jelenleg kieső helyet foglal el – de még küzd a bennmaradásért – a 16. helyezett Hódmezővásárhely 42 ponttal, illetve a 17. Körösladány 40 ponttal. (A Taksony, a Szegedi VSE és a Majos már kiesett.)

A sorsolásokat nézve elmondhatjuk, hogy ha a Vác FC a hátralévő két meccsén 4 pontot szerez, biztosan bent marad a harmadosztályban. Most vasárnap ki-ki meccset vívunk a Dunaújvárossal, míg az utolsó körben a már kiesett Szegedi VSE-t fogadjuk hazai pályán.

Eközben – a 38. játéknapon – a Dunaújváros újabb ki-ki meccset vív a Hódmezővásárhely otthonában. A rossz passzban lévő vásárhelyiek az Újváros elleni meccs előtt a már biztosan dobogós FC Dabas otthonában lépnek pályára, így nem állnak könnyű találkozó előtt. A Körösladány még két ki-ki mérkőzést vív a Paks II és az Újpest II ellen, a paksiak emellett az utolsó körben a Taksony otthonában játszanak, míg az újpestiek a Dabas-Gyónt fogadják hazai pályán. A Szekszárd sorsolása nem könnyű, a tolnaiak a Monor elleni idegenbeli találkozó után otthon az FC Dabas ellen zárják a szezont.

A mi szempontunkból természetesen egy dunaújvárosi győzelem lenne a legoptimálisabb, hiszen ezzel a sikerrel – amiatt, hogy az utolsó játéknapon a Dunaújváros a Hódmezővásárhellyel játszik – biztosan megmenekülnénk. Egy vasárnapi döntetlen esetén az utolsó körben kell biztosítanunk a bennmaradásunkat.

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK