Hét gólt szerezve arattunk kiütéses győzelmet 2020 október 26Általános 848

Az NB III Közép-csoportjának 15. fordulójában a Vác FC kiütéses, 7–1-es győzelmet aratott a sereghajtó Majos otthonában.

Majosi SE–Vác FC 1–7 (0–2)
Majos, 150 néző. Vezette: Dobai (Bereczki, Halász J.).
Majos: Antal S. – Ledneczki, Kugli, Kovács E., Lizák P. (Hock, a szünetben) – Széles, Petrovics (Vituska N., 65.), Pál A. (Tamás B., a szünetben), Simó – Bognár S., Nagy Zs. Vezetőedző: Tihanyvári László
Vác: Halasi – Vén B., Kasza, Lukács K., Hegedűs Cs. (Cemal, 86.) – Szenes (Torda, 77.), Niedermüller (Szunács, 77.), Zámbó, Rusvay (Nagy Z., 86.) – Magos, Sóron. Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerző: Lukács K. (88., öngól), illetve Szenes (6., 64.), Magos (62., 73.), Hegedűs Cs. (35.), Sóron (52.), Rusvay (85. – 11-esből).
Kiállítva: Bognár S. (84.)

Remekül kezdtük a mérkőzést, a 6. percben Szenes Bence a tizenhatos jobb sarka közeléből végezhetett el szabadrúgást és lapos lövése úgy pattant a bal alsó sarokba, hogy a kapus csak beljebb tudta segíteni (0–1)! A 24. percben Sóron Tibor közeli gurítása a bal kapufáról jött ki, a kipattanót Szenes lőtte kapura, de a védők blokkoltak. Hat perccel később Rusvay Gergely tört be a 16-oson belülre, remek csellel áthúzta magát védőjén, de lövését Antal kapus bravúrral védte. A 35. percben aztán Rusvay indítását Szenes vette át a büntetőterületen belül, befordult, középre adott, ahol az érkező Hegedűs Csaba becsúszva a hosszúba lőtt (0–2). A félidő végén a hazaiak is veszélyeztettek, Pál szabadrúgását fogta Halasi.
A szünet után aztán szemernyi kétséget sem hagytunk afelől, hogy ezen a napon kié lesz a három pont. Az 52. percben egy balról beadott szögletet a rövidnél Rusvay csúsztatott tovább, a hosszún tisztán érkező Sóron pedig a hálóba bólintott (0–3). Tíz perccel később gyors kontra során Sóron passzolt vissza Magoshoz, aki tíz méterről a hálóba bombázott (0–4). Újabb két perc elteltével Magos passzolt Szeneshez, aki szép csellel tisztára játszotta magát, majd a rövid felsőbe lőtt (0–5). És ezzel még nem volt vége! A 73. percben egy védőről felpattanó labdát Magos közelről, gyönyörű mozdulattal ollózott a hálóba (0–6)! A 85. percben Rusvay cselezte be magát a 16-oson belülre, egy köténycsellel becsapta Bognárt, aki buktatta őt! Mi 11-est kaptunk, a majosi játékos pedig megkapta második sárga lapját, így a pirosat is. A büntetőt Rusvay magabiztosan gurította a bal alsó sarokba (0–7). A 88. percben összejött a becsületgól a hazaiak számára, egy jobboldali beadásba Lukács Kelemen ért bele szerencsétlenül, a labda így a meglepett Halasi mellett a rövid sarokban kötött ki (1–7).
Nagyarányú győzelemmel ért véget tehát nyeretlenségi sorozatunk. Ezen a mérkőzésen egy pillanatig sem volt kétséges a sikerünk és külön örömteli, hogy sok helyzetünket értékesíteni tudtuk, illetve több olyan játékos is betalált, akinek eddig nem sikerült a gólszerzés – Rusvay Gergely találata pedig aztán végképp hab volt a tortán. A sok problémával küzdő, példának okáért negyedik számú kapussal felálló majosiak pedig végig sportszerűen küzdöttek, amelyért dicséretet érdemelnek.

Ezzel 16 pontunk van és feljöttünk a bajnokság 15. helyére, így már nem állunk kieső pozícióban.

Tihanyvári László: – Az első három-négy gólnál nagy egyéni hibákat vétettünk, amelyek megpecsételték a sorsunkat. Önmagunkat vertük meg.
Burzi Attila: – A csapat átérezte, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk – mind akaratban, mind hozzáállásban, mind játéktudásban ellenfelünk fölé nőttünk és ez végre gólokban is megmutatkozott. Köszönjük a nagy létszámban megjelenő szurkolótáborunk biztatását, nélkülük sokkal nehezebb dolgunk lett volna.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK