Hiába vezettünk korán, ismét kikaptunk 2020 október 05Általános 931

Az NB III, Közép-csoportjának 12. fordulójában a Vác FC 2–1-re kikapott az FTC II-től úgy, hogy két játékosunkat is korán le kellett cserélni sérülés miatt.

NB III, Közép-csoport, 12. forduló

Vác FC–FTC II 1–2 (1–1)
BVSC-stadion, Szőnyi út, 200 néző. Vezette: Zimmermann M. (Dr. Ambrus D., Varga I Z.)
Vác: Halasi – Hegedűs Cs., Koval, Ódé (Kasza, 34.), Tóth B. – Magos (Vén B., 76.), Bonivárt (Lukács K., 15.), Niedermüller, Sorecz – Sóron, Szenes B. (Rusvay, 76.). Vezetőedző: Burzi Attila
FTC II: Szécsi – Orosz M., Molnár T., Csontos D., Leandro (Tölgyes, 72.) – Hajdú R., Csonka A., Mazzonetto N (Georgijevic, 57.). Redzic (Pintér D., 78.), Mazzonetto A. – Gera Zalán. Edző: Máté Csaba
Gólszerző: Sorecz (4.), ill. Gera Zalán (35.), Redzic (59.)

Napsütéses, de szeles időben fogadta csapatunk a Ferencváros második együttesét a BVSC Szőnyi úti stadionjában.

Nagyon jól kezdtük a találkozót, a 4. percben Sorecz Szabolcs vállalkozott lövésre, és a 18 méteres próbálkozás a bal sarokban kötött ki úgy, hogy Szécsi kapus rosszul nyúlt a labdához és csak beljebb tudta segíteni azt (1–0)! Sajnos a 14. percben Bonivárt Erik egy labdaátvételnél hosszan nyúlt a labdához és nem tudta folytatni a játékot, helyette Lukács Kelemen érkezett. A 19. percben először Gera Zalán lövését védte Halasi Péter, majd egy perccel később Niedermüller Ákos bal alsóba tartó lapos lövését „kiszedte” Szécsi. Gondjaink a 31. percben tovább szaporodtak, ugyanis Ódé Norbert úgy rúgott bele ellenfelébe, hogy eközben ő sérült meg, ráadásul az első jelek szerint súlyosan, mivel csapattársai támogatták le a pályáról (helyette Kasza Balázs állt be). Sajnos a 35. percben a Fradi II egyenlített is, Gera Zalán tizenegy méterről a hálóba lőtt (1–1).

A szünet után rögtön újra vezethettünk volna, mivel egy indítással Tóth Bálint iramodott meg, a kapusra vezette a labdát, de egy védő közben beérte és az utolsó pillanatban menteni tudott. Az 56. percben egy balról érkező labdával Redzic Damir ugrott ki, rávezette Halasira a labdát, de végül a jobb sarok mellé lőtt. Sajnos azonban három perccel később a fiatal ferencvárosi támadó már nem hibázott, jobbról befelé vezette a labdát, majd 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1–2). Ezek után futhattunk az eredmény után és a 66. percben meg is volt az esélyünk az egyenlítésre, hiszen egy szöglet utáni kavarodást követően Kaszához került a labda, akinek lövését azonban a gólvonalról mentették a védők! A 68. és a 70. percben Hajdú két szabadrúgását is fogta Halasi, majd a 76. percben újoncot avattunk, a 17 éves Vén Botond – Vén Gábor fia – első alkalommal lépett pályára a Vác FC mezében. A 81. percben még Sóron Tibornak volt esélye az egyenlítésre, de egy jobboldali szöglet után fölé fejelt.

Ötödször kaptunk ki egygólos különbséggel a bajnokságban, ezzel pedig visszacsúsztunk a táblázat 17. helyére.

Burzi Attila: – Korán "bele kellett cserélni" a csapatba, kétszer is kényszerű okok miatt. Sajnos a megsérült játékosok pótlása nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK