Húsvétvasárnap hoztuk a kötelezőt 2022 április 18Általános 517

Az NB III Közép-csoportjának 31. fordulójában a Vác FC hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Mohács együttesét.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 31. FORDULÓ

VÁC FC–MOHÁCSI TE 2–0 (0–0)
Vác, 150
néző. Vezette: ifj. Hartung V. (Molnár I., Imrő J.)
VÁC: Nacsa – Kasza, Mertse, Lukács K., Szunyog (Héjjas, 59.), Stefán (Balga, 78.) – Tóth D. (Purzsa, 86.), Nagy Z., Sorecz (Földi M., a szünetben) – Tóth M., Torda (Tölgyes, 59.). Szakmai igazgató: Csank János
MOHÁCS: Farkas M. – Bischoff (Dér, 72.), Kocsis A., Nagy Zs., Marton (Gellén, a szünetben) – Ignácz (Pókos, 84.), Müllerlei, Hetényi (Brukner, 89.), Károly V. (Bódis 89.) – Csernik, Vég B. Vezetőedző: Kvanduk János
Gólszerző: Nagy Z. (55.), Mertse (67.)

Húsvétvasárnap délután csapatunkra újabb erőpróba várt, mégpedig a tabella utolsó, 20. helyén álló Mohács elleni bajnoki.
Jól kezdtük a mérkőzést, a 3. percben Mertse indításával Tóth Dominik tört kapura, de lövés helyett rosszul passzolt, így odalett a helyzet. Hat perccel később Torda Patrik lódult meg egy labdaszerzés után, majd a középen érkező Tóth Milánhoz passzolt, aki úgy lőtt a bal sarok mellé, hogy a kijövő kapus ütközött támadónkkal. A mohácsiak ezt követően éledeztek, először egy jobboldali szöglet után Marton fejelt mellé, majd Vég Bence pattogós lövését fogta Nacsa Péter. A 20. percben Kocsis Adrián fejelt mellé, majd a 25. percben Csernik fordult le Lukácsról, de lövését fogta Nacsa. Egy perccel később Tóth Milán 25 méteres lövése az egyik védőről pattant mellé. A félidő végén még mindkét oldalon egy-egy lehetőség adódott, a 38. percben a mohácsiaknál Hetényi fejelt centikkel fejelt a jobb sarok mellé egy szöglet után, a mieinknél pedig Mertse jobb sarokba tartó szabadrúgását „szedte” ki Farkas.
 Az első félidő után nem lehettünk elégedettek, hiszen a szervezetten játszó baranyaiak megnehezítették a dolgunkat, sőt, ők többször eljutottak a kapunkig, mint mi az övékig.
A szünet után aztán szerencsére gyorsan megváltozott a játék képe és kisvártatva érkezett is a vezető gólunk: Tóth Milán ugratta ki a védők között kiugró Nagy Zoltánt, aki kicselezte a kapujából kijövő kapust, és bár kissé kisodródott, így is a hosszú sarokba tudott lőni (1–0)! A 67. percben aztán Mertse Ábel 24 méteres bombaszabadrúgása a bal felső sarokban kötött ki (2–0)! A vendégek kétgólos hátrányban sem adták fel, előbb Müllerlei lövését védte Nacsa, majd Csernik lövése ment el centikkel a kapunk jobb sarka mellett. A játékvezető ítéletei is borzolták a kedélyeket, Hartung Vilmos először nem adott tizenegyest Tölgyes Ádám nyilvánvaló 16-oson belüli elütéséért, majd Tóth Milán tört be a büntetőterületen belülre, egy visszacsel után a vendégek védője buktatta, de a játékvezető tizenegyes helyett az eleső Tóth Milánnak adott sárga lapot…
A hajrában így is volt esélyünk a különbség növelésére: a 79. percben Tóth Milán szögletét Kasza fejelte fölé, majd három perccel később Tóth Milán – Kozármisleny után szabadon – ismét a félpályáról próbálkozott egy remek emeléssel, de a mohácsi kapus résen volt, visszaért a kapujába és kapu fölé ütötte a labdát.
A nyögvenyelős első félidő után a második játékrészben feljavult a játékunk és végül magabiztosan hoztuk a mérkőzést. A győzelemnek köszönhetően megelőztük a tabellán azt a Ceglédet, amelyhez a következő fordulóban látogatunk – így 35 ponttal a 15. helyen állunk és már öt bajnoki óta veretlenek vagyunk!

Csank János: – A feszültséget sokáig érezni lehetett a játékosokon és a sorozatterhelés miatt nem is volt mindenki fitt. Ahogy korábban mondtam, a Mohács közel sem olyan rossz csapat, mint a tabella mutatja, ez megmutatkozott, és úgy láttam, az is feldobta őket, hogy Vácon játszhattak. A második félidőben bele kellett nyúlni a mérkőzésbe, aztán kijött a tudáskülönbség, és ha pontosabbak vagyunk, akár több góllal is nyerhettünk volna.
Kvanduk János: – Sokáig működött az elképzelésünk, de nem tudtunk kellő veszélyt teremteni a hazaiak kapujára. Megérdemelt hazai siker született.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK