Ismét elbúcsúzott a Vác FC-től Rusvay Gergely, aki Berkenyén kapott új feladatot 2021 június 07Általános 1175

A Vác FC–Szegedi VSE (2–1) mérkőzés 89. percében Sóron Tibor cseréjeként pályára lépett a váci legenda, Rusvay Gergely is – utoljára váci mezben. A támadó középpályás ugyanis – a szakmai stábbal való konzultáció után – úgy döntött, hogy 42 évesen abbahagyja az aktív futballt, legalábbis NB-s szinten.

Rusvay Gergely tavaly nyáron döntött úgy, hogy másodedzői tevékenysége – és a Vác VLSE-ben
töltött edzői szerepe – mellett ismét futballcipőt húz, és a pályán is igyekszik segíteni a váci csapatot a minél jobb eredmény elérésében. Amikor az NB III-as bajnoki idényben lehetőséget kapott, nem is játszott rosszul, szerzett három gólt tizenegyesből (a Majos, a Taksony és az Újpest II ellen), sőt, ez akár lehetett volna négy is, hiszen a Honvéd II elleni tavaszi szezonnyitó hajrájában ő végezhette el a büntetőt, de a kispestiek kapusa hárította lövését. Összesen 28 bajnokin játszott a mögöttünk álló szezonban, hétszer kezdőként, míg 21 alkalommal csereként lépett pályára, illetve egyszer a Magyar Kupában is szerepelt.

A váci szurkolók kedvence azonban nem marad munka és feladat nélkül, hiszen a Nógrád megyei I. osztályt minap megnyerő Berkenye SE-nél lesz Mohácsi László vezetőedző utódja. Rusvay Gergely játékos-edzőként irányíthatja a több volt váci játékossal felálló csapatot, amely szintén nem lesz ismeretlen számára, hiszen egy évvel korábban, a 2019/20-as kiírásban már futballozott a nógrádi együttesben.

Rusvay Gergely neve persze mindettől függetlenül örökre a váci futballal forrt össze; nem véletlen, hogy a vasárnapi, utolsó Szegedi VSE elleni találkozóján pályára lépésekor a szurkolók hangosan éltették!

Legendánkkal a következő napokban interjút olvashatnak honlapunkon!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK