Kétgólos hátrányból, emberhátrányban mentettünk pontot 2020 október 19Általános 879

Az NB III Közép-csoportjának 14. fordulójában a Vác FC úgy ért el nagy bravúrral 2–2-es döntetlent, hogy az első félidő után kétgólos hátrányban, illetve emberhátrányban is volt.

VÁC FC–ÚJPEST FC II 2–2 (0–2)
Budapest, BVSC-stadion, 150 néző. Vezette: Juhász B. (Halmai K., Holpár G.)
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs. (Zámbó, 65.), Kasza B., Koval, Sorecz – Magos, Lukács K. (Vén B., 82.), Niedermüller – Rusvay (Szenes, 75.), Szalánszki – Sóron. Vezetőedző: Burzi Attila
ÚJPEST: Tomori – Török L., Kálnoki-Kis, Hajnal, Kovács D. – Böndi, Nagy Zs., Skulka (Hegedűs M., a szünetben), Ferkel (Milasinovic, 86.) – Mucsányi (Benyó, 74.), Fehér Cs. (Kiss K., 57.). Edző: Mundi Viktor
Gólszerző: Sorecz (69.), Kasza B. (85.), ill. Fehér Cs. (3.), Kovács D. (41.)
Kiállítva: Szalánszki (23.)

A mérkőzés előtti bemelegítésnél Tóth Bálint megsérült, így helyette Sorecz Szabolcs került be kezdőcsapatunkba. Sajnos nem kezdődött jól számunkra a találkozó, a 3. percben egy jobboldali beadásra középen Fehér Csanád érkezett és a hálóba lőtt (0–1). A 23. percben egészen hihetetlen jelenetek zajlottak a pályán: Sorecz előreívelt labdáját Sóron fejelte remek mozdulattal kapura, az egyik újpesti védő a gólvonalról kifejelte a labdát, miközben a bevetődő Szalánszki a kapust találta el – a játékvezető általános meglepetésre (és megdöbbenésre) a szabálytalanság miatt támadónknak piros lapot adott! Gól helyett tehát 10 főre fogyatkoztunk…A 41. percben aztán jött az újabb feketeleves, Halasi bravúrral, lábbal védte Mucsányi közeli lövését, de a kipattanó labdát – tétovázó védőink gyűrűjében – Kovács Dominik 11 méterről a hálóba fejelte (0–2).

Mindezek után tehát nem voltak jó kilátásaink a szünet utánra, ennek ellenére nem adtuk fel, nagy elánnal vetettük be magunkat a második félidőre. Először, az 50. percben Sorecz jobbról elvégzett, léc alá tartó szabadrúgását ütötte ki bravúrral Tomori kapus. A túloldalon a szünetben beálló Hegedűs Márk került kétszer is nagy helyzetbe, de először centikkel lőtt a bal alsó mellé, majd lövését Halasi nagy bravúrral hárította. A 62. percben a második játékrészben nagyon aktív Sorecz beadásszerű lövését hárította ismét a kapus, majd egy perccel később Magos Mátyás kapott egy indítást a 16-oson belül Sorecztől, de labdalevétel közben lerántották, tizenegyes! A büntetőt Sóron gyengén a jobb alsó sarok irányába lőtte, a labdát azonban Tomori gyors vetődéssel megfogta… Az újabb negatív esemény után sem adtuk fel és a 69. percben végre megszületett a szépítő gól: Magos jobboldali beadását elvétette a kapus, a hosszún érkező Sorecz pedig közelről, nagy erővel a hálóba bombázott (1–2)! A hajrában pedig megszületett az egyenlítés is, Sorecz adott be újfent balról, középen Szenes továbbcsúsztatta a labdát, majd Kasza Balázs 6 méterről a jobb alsóba fejelt (2–2)! Az utolsó percekben mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, de végül Halasi két nagy védése kellett ahhoz, hogy megmentsünk egy pontot – kapusunk Hegedűs Márk és Benyó Imre lövését is hatalmas bravúrral hárította!

Helyzetünkből adódóan a döntetlen alapvetően nem sokat ér, de a kétgólos hátrány és a játékvezető nagy tévedése miatt nagy bravúrként könyvelhető el ez az iksz. Folytatás szerdán, 14:30-tól Kozármislenyben a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

Burzi Attila: – Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni és nyilvánvalóan vissza kell nézni a felvételeket, de azt gondolom, a bíró belenyúlt a mérkőzésbe, mert Szalánszki Gergő szabálytalansága nem ért piros lapot, a másik oldalon azonban Hajnal Balázst ki kellett volna állítani! Óriási hit és akarat kellett ahhoz, hogy kétgólos hátrányból, illetve emberhátrányban döntetlent tudtunk kiharcolni. Sőt, akár fordíthattunk is volna, igaz, a hajrában az Újpest is megszerezhette volna a három pontot.

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK