Kétgólos hátrányból fordítottunk, óriási győzelmet arattunk! 2020 augusztus 17Általános 1440

Az NB III Közép-csoportjának 4. fordulójában a Vác FC kétgólos hátrányból felállva 3–2-re legyőzte a Kecskemét együttesét, ezzel megszületett az első siker!

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 4. FORDULÓ

Vác FC–Kecskeméti TE 3–2 (2–2)
Budapest, Szőnyi út, BVSC pálya, 200 néző. Játékvezető: Tóth Tamás (Kövér Tamás, Vilmányi Simon)
Vác: Halasi – Sárosi, Kasza B., Bonivárt, Ódé Zámbó, Lukács K. (Torda, szünetben) – Szalánszki (Magos M., 82. perc), Szenes B. (Rusvay, 63. perc), Sorecz – Sóron. Edző: Burzi Attila
Kecskemét: Berta – Puskás, Vágó L., Kis B., Grünvald – Ludasi, Jakab D. (Gál Sz., 52. perc) – Tóth D. (Asztalos, 73. perc), Károly, Popgeorgiev (Gábor, 59. perc) – Szalai J. Vezetőedző: Gombos Zsolt
Gólszerző: Károly. (0-1, 16. perc), Kis B. (0-2, 24. perc), Sóron (1-2, 39. perc), Lukács K. (2-2, 43. perc), Zámbó (3-2, 47. perc)
Sárga lap: Halasi (16. perc), Sóron (66. perc), illetve Jakab D. (45+2. perc), Vágó L. (57. perc)

A hazai pályaként funkcionáló budapesti BVSC pályán fogadta a Vác az NB III negyedik fordulójában a Kecskeméti TE együttesét. A szerdán elért döntetlennel megszereztük első pontunkat, ezúttal a három pont megszerzése volt a cél. A mérkőzés előtti zivatar vizessé, csúszóssá tette a talajt, sőt a pálya egyik sarkában a víz is megállt.

A kecskemétiek nem titkolt célja a feljutás az NB II-be, ennek megfelelően támadólag léptek fel és már az 5. percben gólszerzési lehetőségük adódott, a fejes azonban elkerülte a kaput. A 9. percben váci helyzet alakult ki, kapu előtti kavarodás végén Zámbó Dániel becsúszva leadott lövése a kapufán csattant. A 16. percben Halasi Péter nagy fegyelmezetlensége kellett a kecskemétiek vezető góljához. Kapusunk az előtte álló vendégjátékost két kézzel hátulról fellökte, ezért pedig 11-es ítélt a játékvezető. A büntetőponton lévő labda mögé Károly Bálint állt és a jobbra vetődő Halasi mellett a kapu bal oldalába helyezett (0-1). A gól után lüktető maradt a játék, a 20. percben Szalai József fejelt a kapu fölé, majd a 21. percben Lukács Kelemen lőtt húsz méterről a kapu fölé. A 24. percben érkezett az újabb vendég gól: egy húszméteres lövést előbb Halasi óriási bravúrral hárított, a kipattanó labdára azonban Kis Balázs reagált a leggyorsabban és öt méterről a kapu jobb oldalába emelt (0-2). A 39. percig kellett várni a váci szépítésre. Sóron Tibor cselezte befelé magát a bal szélről, majd huszonöt méterről gondolt egyet, jobbal lőtt és hatalmas gólt vágott a bal fölső sarokba (1-2). Nagyobb sebességre kapcsolt a Vác és a 43. percben az egyenlítést is megszerezte: jobboldali szabadrúgás után Lukács Kelemen fejelt szép gólt öt méterről a bal alsó sarokba (2-2).

A szünet után nem kellett sokat várni az újabb váci találatra. A 47. percben Zámbó gondolta úgy, hogy középről, tizenhét méterről megpróbálkozik egy lövéssel, a jobb kapufa tövéhez érkező labda a vendégek kapusa, Berta Csaba hóna alatt a jobb alsó sarokban kötött ki (3-2). A gól megfogta a KTE játékosait, a mieink pedig igyekeztek tartani az eredményt. A 75. percben lehetőség adódott a Kecskemét előtt, Szalai egy csellel tisztára játszotta magát a tizenhatosnál, középen, ám addig csetlett-botlott, míg a lövésre már alig maradt ereje, Halasi így könnyen fogta a labdát. A 78. percben Szalánszki Gergő jobbról leadott lövését tenyerelte Berta szögletre. A hajrában a vendégek mindent megpróbáltak az egyenlítésért. A 81. percben Károly huszonkét méterről végzett el szabadrúgást, a labda alig kerülte el a jobb kapufát. A végére is maradt izgalom, a 91. percben Ludasi Martin tíz méterről leadott lövését védte Halasi.

Csapatunk végre megszerezte első győzelmét és ezúttal a gólokkal sem maradt adós. Nem mellesleg együttesünk győzelemmel köszöntötte a szombaton 42. életévét betöltő, születésnapos játékos-pályaedzőt, Rusvay Gergelyt! Remélhetőleg ezzel rátaláltunk a jó útra és érkeznek az újabb pontok. Erre legközelebb Hódmezővásárhelyen nyílik lehetőség a következő fordulóban, 08. 26-án.

Burzi Attila: Gratulálok az egész csapatnak, megmutatták, hogy van bennük tartás, kétgólos hátrányból is sikerült fordítaniuk. Utóbbi két mérkőzésünk megmutatta, hogy jó irányba indultunk meg. ezt akarjuk folytatni. Külön gratulálok saját nevelésű játékosunknak, Lukács Kelemennek, aki nagyszerűen játszik az NB III-ban és megszerezte első gólját, amely kulcsfontosságú volt a mai találkozón!

Gombos Zsolt: – Ami a futball elemeit illeti, az ma egyáltalán nem működött. Se a szervezettség, se a taktikai elemek. Vezettünk 2-0-ra, ezután a félidő végén öt perc alatt kaptunk két gólt, majd a második félidő elején rögtön egyet, arról már nem is beszélve, hogy milyeneket. Kikapni ki lehet, de leszegett fejjel, sorra rossz megoldásokat választva, rossz motivációval nem.

(Fotó: kecskemetite.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK