Kevés volt Tóth Milán duplája a pontszerzéshez 2022 május 10Általános 494

Az NB III Közép-csoportjának 35. fordulójában a Vác FC 3–2-re kikapott hazai pályán a Honvéd MFA-II-től.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 35. FORDULÓ

Vác FC–Budapest Honvéd-MFA II 2–3 (1–1)
Vác, 100 néző. Vezette: Virág András Barnabás (Vrbovszki Pál, Németh Balázs)
Vác: Nacsa – Kasza B., Lukács K., Szunyogh (Héjjas, 63. perc) – Tölgyes (Torda, 70. perc), Purzsa (Zámbó, a szünetben) – Tóth D., Nagy Z., Sorecz Sz.(Fazakas, 82. perc) – Mertse (Balázs S., 70. perc), Tóth M. Szakmai igazgató: Csank János
Honvéd-MFA II: Dúzs – Nagy Z., Polyák, Nyitrai, Feledy (Kulbacsuk, 26. perc) – Kalocsány (Szűcs T., 54. perc), Keresztes (Njamcsulovics, 73. perc) – Pukhtyiejev (Tarcson, 54. perc), Menyhárt (Savshak, 73. perc), Benczenleitner – Kerezsi. Vezetőedző: Simon Miklós
Gólszerző: Tóth M. (43. perc, 72. perc), illetve Kerezsi (13. perc, 57. perc, 66. perc).
Sárga lap: Sorecz Sz. (10. perc), Purzsa (11. perc), Tóth D. (80. perc), Fazakas (89. perc), illetve Kerezsi (85. perc).

Utolsó három mérkőzésén vereséggel zárt a Vác FC, ezért égetően szüksége lett volna pontot/kat szereznie csapatunknak a jó képességű játékosokból álló Honvéd-MFA ellen.

Kellemes tavaszi időben vonultak ki a felek a kezdéshez. Lendületesen kezdtek a csapatok, több kecsegtető lehetőséget is kialakítottak, de a végén valami mindig hibádzott az igazi gólhelyzethez. Aztán a 11. percben alaposan meglepődtünk. Feledy Balázs ment el baloldalt, az alapvonalról visszajátszott az ötösre, csatártársa lövését Nacsa Péter hatalmas bravúrral védte. Már éppen indítani akart, mikor megszólalt Virág András játékvezető sípja és a büntetőpontra mutatott. A vezetőbíró szerint még Feledy beadása után Purzsa Máté szabálytalankodott. Hiába tiltakoztak játékosaink, hogy előnyszabályt adott a bíró, így utólag nem jogos az ítélete, Virág András hajthatatlan maradt. A büntetőt Kerezsi Zalán végezte el, középre tartót lövését Nacsa nagyszerűen védte, a kipattanó azonban ismét Kerezsi elé került, aki már nem hibázott és a kapuba helyezett (0–1). A 18. percben Makszim Puktyiejev tizenegy méteres lövését védte remek reflexszel Nacsa. A 30. percben egyenlíthettünk volna, Tóth Dominik nagyszerűen ment el a bal szélen, beadása üresen találta Tóth Milánt a tizenegyes pont környékén, ám a labda a két lába közé szorult, majd tovább pattant. A 43. perc aztán meghozta az egyenlítést. Tölgyes Ádám okos indításával Tóth Milán indult el, aki középről, tizenhat méterről a jobb alsó sarokba gurított (1–1).

A második félidő kezdő sípszavára az eső is megérkezett, ez pedig élénkítőleg hatott csapatunkra. Nyomás alatt tartottuk a kispestieket, mégis nekik sikerült vezetést szerezniük. Az 57. percben egy jobboldali beadást Kerezsi fejelt öt méterről a kapu bal oldalába (1–2). Hiába próbáltunk egyenlíteni a 66. percben tovább növelte előnyét a Honvéd. A térfelünk közepén jobb oldalon jutottak szabadrúgáshoz a vendégek. A labda mögé Kerezsi állt és jó huszonhat méterről, ballal kapura lőtt, a játékszer pedig akadálytalanul jutott a jobb alsó sarokba, védőink és kapusunk nem is mozdult rá (1–3). A 72. percben ugyancsak szabadrúgásból szépítettünk. Tóth Milán huszonkét méterről lőtt kapura, a labda a gólvonal előtt álló, éppen kilépő Dúzs Gellért előtt megpattant és a kezei felett a hálóba pattant (2–3). Tovább próbálkoztunk az egyenlítő találat megszerzésével, ám nem jártunk sikerrel. A 91. percben pedig majdnem újabb gólt kaptunk: Kerezsi nagyszerűen tálalt a kilépő Nyamcsulovics Nikola elé, aki a tizenhatoson belülre érve, tizennégy méterről próbálkozott, a kifutó Nacsa Péter azonban jól zárta a szöget és kivédte a lövést.

Hiába játszottunk főleg a második félidőben fölényben, ezúttal is saját magunkat vertük meg, a kapott gólok előtti hibákat nem lehet büntetlenül elkövetni.

Csank János: – Sajnos nem jó a helyzetünk, négy vereségünk van zsinórban, a Dabas-Gyón pedig sorra nyeri a meccseit, de fogunk még pontot szerezni, hogy megnyugtassuk magunkat. Tudtam, hogy jó képességű játékosok alkotják ellenfelünket, akik mindig meg akarják mutatni, hogy többre képesek az NB III-nál. Hiába játszunk jól, kapunk egy tizenegyest, amit Nacsa nagyszerűen védett, de mégis gól lett a vége. Sikerült a szünet előtt még egyenlítenünk, de hiába vannak helyzeteink, fiatal játékosaim még nem elég rutinosak, hogy ezeket kihasználják. Hátul pedig mindig hibázunk, amiből gólt kapunk. Kellemetlen a vereség, mert rászolgáltunk volna az egy pontra, de a harmadik vendégtalálat megpecsételte a sorsunkat.

(F. Gy.)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK