Küzdöttünk, de nem tudtuk kihasználni az emberelőnyt 2020 november 14Általános 785

Az NB III Közép-csoportjának 18. fordulójában a Vác FC 0–0-ás döntetlent játszott a Dunaújvárossal.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT 18. FORDULÓ

Vác FC–Dunaújváros 0–0
Budapest, Szőnyi út, BVSC-pálya, zárt kapuk mögött. Vezette: Kiss G. (Kovács Z., Nyekita B.)
Vác: Halasi – Hegedűs Cs., Lukács, Koval, Tóth B. (Kasza 91.) – Szenes, Zámbó, Bonivárt (Vén B. 83.), Szalánszki (Niedermüller, 83.) – Sóron, Rusvay (Sorecz, 55.). Vezetőedző: Burzi Attila
Dunaújváros: Pokorni – Varga Zs., Vadász, Hompót, Báló – Tóth Á., Barna Zs. – Kesztyűs, Novák, Dorogi – Szepessy. Vezetőedző: Jakab Elek
Kiállítva: Tóth Á. (71.) a második sárga lap után.

A vele azonos pontszámmal álló Dunaújváros elleni mérkőzéssel folytatta az NB III Közép-csoportjának küzdelmeit szombaton délután a Vác FC, immáron zárt kapuk mögött. Az első lehetőség az újvárosiak előtt adódott, a 8. percben Novák Zsombor veszélyes lövését blokkolta védelmünk. Két perccel később Koval remek indításával Szalánszki lépett ki középen, majd kapura lőtt, a bal sarokba tartó lövést azonban bravúrral „szedte ki” Pokorni kapus! Az első negyedóra végén ismét Szalánszki próbálkozhatott, de húszméteres szabadrúgása fölé szállt. Ezt követően sokáig nem történt semmi érdemleges a kapuk előtt, a mezőnyben gyűrték egymást a felek, majd a 38. percben egy előreívelt szabadrúgást Bonivárt fejelt kapura, de Pokorni ismét a helyén volt.

A fordulás után egészen a 71. percig kellett jelentős eseményre várni – ekkor Tóth Ákos rúgott a labda irányába lehajoló Sóron Tibor fejébe, amelyért megkapta második sárga lapját, így a pirosat is. Az újvárosiak hevesen reklamáltak, még a mi kispadunkhoz is átjöttek, és összeszólalkoztak a mieinkkel. A 74. percben góllá is érhetett volna az emberfölény, hiszen Szenes kezelt le egy labdát a 16-os előtt, majd a balján érkező Soreczhez passzolt, akinek lövését azonban kiütötte a bal alsó sarokból a kapus. A 79. percben egy baloldali beadás középen Kesztyűst találta meg, aki senkitől sem zavartatva fejelhetett kapura, de próbálkozását Halasi fogta. A hátralévő időben már nem sikerült újítanunk, így a küzdelmes mérkőzésen meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Burzi Attila: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, sajnos nem tudtunk ráerőltetni akaratunkat ellenfelünkre a kiállítás ellenére sem. Igazságos a döntetlen.
Jakab Elek: – Kiegyensúlyozott mérkőzésen mindkét csapat támadófutballal próbálkozott és mindkét együttes jól kontrollálta a másik játékát. A hajrában tíz emberrel is mi álltunk közelebb a győzelemhez.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK