Legalább a közönség jól szórakozott 2019 április 01Beszámoló 1093

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában gólzáporos, 7-4-es vereséget szenvedtünk a Szusza Ferenc stadionban a Vasas csapatától.

Együttesünk a szünetben még 2-1 arányban vezetett, azonban a második félidőben kétszer is egy perc alatt kaptunk két gólt, mellyel a hazai csapat előbb megfordította, majd eldöntötte a találkozót.

A mérkőzés rövid krónikája:

- a 21. percben csapatunk megszerezte a vezetést. D’urso 10 méteres lövését még védte Bese, a kipattanót Murai közelről a kapuba tuszkolta.

- 41. perc Szatmári szerzett labdát a saját térfelén, megiramodott vele, két szép csel után Birtalan elé tálalt, aki 8 méterről a hálóba lőtt.

- 43. perc Tóth beadását követően Kákonyi 11 méterről kilőtte a jobb sarkot.

- 47. percben egy könnyű síppal befújt tizenegyessel egyenlített a Vasas. A büntetőt Balajti higgadtan értékesítette.

- 48. perc egy labdaszerzés utáni kontratámadás végén Kovács Milán lőtte ki a hosszú sarkot.

- 60. perc Ismét Balajti szerzett gólt. Egy alapvonalról visszagurított labdát vágott a léc alá.

- 62. perc egy jobb oldali akció végén a tizenhatos jobb sarkáról Kákonyi jobb külsővel szépen kilőtte a hosszúsarkot.

- 72. perc Zsolnai feleslegesen szabálytalankodott Királlyal a tizenhatoson belül, így újabb büntetőt rúghatott a Vasas. Balajti ismét magabiztosan lőtt a kapuba.

- 73. perc Balajti ugratta ki Birtalant, aki Halasi mellett a hálóba lőtt, megduplázva ezzel góljai számát.

- 84. percben Tóth lépett ki remek ütemben a két védő között, majd az elcsúszó Bese fölött a kapuba rúgta a labdát

- 86. percben Balajti lépett ki a jobb szélen majd éles szögből leadott lövésével beállította a 7-4-es végeredményt.

Vasas FC – Vác FC 7-4 (1-2)

Budapest, Szusza Ferenc stadion, 882 néző. Vezette: Kovács Gábor (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Vasas: Bese B. – Murka, Kelemen D., Tóth B., Lakatos Cs. – Kovács M. (Borbély, 76.), Hajdú Á. – Király B. (Rétyi R., 79.), Szatmári (Hrepka, 80.), Birtalan B. – Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly

Vác: Halasi – Búrány, Görgényi, Szabó N., Hegedűs Cs. – Dursó (Wieland, 64.), Tóth G. – Kákonyi, Zsolnai R. (Gyürki, 84.), Csillag – Murai. Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerző: Murai (0–1) a 22., Birtalan B. (1–1) a 41., Kákonyi (1–2) a 43., Balajti (11-esből, 2–2) a 47., Kovács M. (3–2) a 48., Balajti (4–2) a 60., Kákonyi (4–3) a 63., Balajti (11-esből, 5–3) a 72., Birtalan B. (6–3) a 73., Tóth G. (6–4) a 84., Balajti (7–4) a 86. percben

Mestermérleg (forrás:nso.hu):

Szanyó Károly: – A Vác az egyik legjobban védekező csapat, a hét szerzett gólunk ellenére ma is stabilak voltak. A minőségbeli különbség döntött a javunkra. A szünetben Ady-stílusban próbáltam átadni az utasításokat, örülök, hogy ez sikerre vezetett.

Horváth Károly: – Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Vasas. Kétszer is vezettünk, de aztán elvitt minket a hév, több figyelmet kellett volna fordítani a labdaszerzésre, és a védelmünk is csődöt mondott.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK