Ha nyögvenyelősen is, de végre újra nyertünk 2019 április 07Beszámoló 1065

Három vereség után a győzelem reményében léptünk pályára a mai mérkőzésen a Siófok csapata ellen a Városi Stadionban.

Ennek ellenére nem indult jól a mérkőzés, hiszen a vendégcsapat már a 10. percben megszerezte a vezetést. Szabó Norman kapott sárga lapot Szakály Dénes fellökéséért. A szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkától Magasföldi tekerte kapura, a bal felső sarok elől Halasi még bravúrral kiütötte a labdát, érkezett viszont Szakály Dénes és három méterről kapuba bólintott.

A bekapott gól szerencsére nem törte meg a csapatot. A fiúk szép lassan átvették az irányítást, szinte folyamatosan nálunk volt a labda, mindent megtettünk az egyenlítés érdekében. Erőfeszítésünket a 33. percben siker koronázta. Kákonyi bal oldali szabadrúgását Görgényi csúsztatta meg fejjel középen tizenegy méterről, a labda pedig a bal alsó kapufa tövénél pihent meg a hálóban. Két perccel később aztán már hazai vezetés állt az eredményjelzőn. Varga Szabolcs cselezett a tizenhatoson belül, Balogh Bence felrúgta, amiért a védő sárga lapot kapott, a Vác pedig 11-est. A büntetőpontra tett labda mögé Zsolnai állt és ballal félmagasan a kapu bal oldalába lőtt. A szünetre így 2-1-es hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A második félidőben aztán valami –érthetetlenül- megváltozott. Kapkodóan, pontatlanul játszottunk, a siófoki csapat mindent megtett az egyenlítés érdekében. A nagy igyekezetben a 65. percben Balogh Bencét kiállították, miután nyújtott lábbal beleszállt Halasiba, és megkapta a második sárga lapját. Azonban úgy tűnt, hogy a kiállítás is inkább minket zavart meg. A siófoki csapat jött előre becsülettel, egyenlíteni azonban nem sikerült, így három vereség után végre újra győzelmet könyvelhetett el csapatunk.

Folytatás jövő héten ismét hazai pályán a Csákvár csapata ellen.

Hajrá Vác!

Online közvetítés

Vác FC – BFC Siófok 2-1 (2-1)

ác, 250 néző. Játékvezető: Molnár Attila (dr. Szabó Péter, Bertalan Dávid).

Vác FC: Halasi - Búrány, Görgényi, Szabó N., Hegedűs Cs. - Varga Sz., Tóth G., D'urso, Kákonyi - Zsolnai - Sóron.
 
Cserejátékosok: Abu(k), Gyürki, Murai, Pintér B., Varjas, Szekszárdi, Wieland.,
Vezetőedző: Horváth Károly
 
Siófok: Molnár P. - Kiss B., Fehér Zs., Izing, Jánvári - Medgyes, Horváth A., Magasföldi, Balogh B. - Szakály D. - Horváth P.
Cserejátékosok: Tajti N. (k), Csilus, Réti, György, Lorentz, Gál M., Zamostny.
Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerző: Görgényi (33. perc), Zsolnai (11-esből, 35. perc), illetve Szakály D. (10. perc).
Csere: Varga Sz. helyett Gyürki (66. perc), Tóth G. helyett Pintér B. (78. perc), Kákonyi helyett Murai S. (81. perc), illetve Medgyes helyett Zamostny és Magasföldi helyett Lorentz (64. perc), Horváth P. helyett Csilus (81. perc).

Sárga lap: Szabó N. (10. perc), Görgényi (39. perc), Sóron (87. perc), illetve Balogh B. (35. perc), Magasföldi (42. perc), Horváth A. (44. perc).

Piros lap: Balogh B. (második sárga, 65. perc).

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Horváth Károly: – Egyik szemem sír, a másik nevet. Gyenge mérkőzést játszottunk ugyanis, de megszereztünk a három pontot, ami nagyon fontos volt a számunkra.

Márton Gábor: – Első félidei játékunkkal a gólunk ellenére nem voltam elégedett, a másodikban azonban emberhátrányban is jobban futballoztunk, s volt lehetőségünk a pontszerzésre.

Fotó: facebook.com/bfcsiofok

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK