Magabiztos győzelem a Gerjen ellen 2021 november 29Általános 604

A Vác FC az NB III 19. fordulójában Mertse Ábel duplájával és Nagy Zoltán góljával 3–0-ra legyőzte közvetlen riválisát.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 19. FORDULÓ

Vác FC–Gerjeni SK 3–0 (3–0)
Vác, 80 néző. Vezette: Valu Tibor (Sztányi Tibor, Szilágyi Zsolt).
Vác: Molnár L. – Fazakas (Tölgyes, 58. perc), Kasza B., Lukács K., Stefán – Purzsa, Zámbó (Torda, 58. perc) – Mertse, Nagy Z. (Szunyogh, 90.), Földi M. (Tóth D., a szünetben) – Tóth M. (Balga, 84. perc). Szakmai igazgató: Csank János
Gerjen: Bildhéber – Erdélyi Zs. (Hanol, szünetben), Paget, Erdélyi P., Blatt – Királyházi, Laták (Héhn, szünetben), ifj. Buzás, Dombi G. – Major P. (Harnos, szünetben) – Cseh T. Vezetőedző: Buzás Attila
Gólszerző: Nagy Z. (29. perc), Mertse (42., 43. perc)
Sárga lap: Kasza B. (60. perc), Tölgyes (86. perc), illetve Buzás (35. perc), Dombi G. (69. perc), Királyházi (74. perc).
Kiállítva: Stefán (69. perc)

Az utóbbi meccsek döntetlenjei után hazai pályán igazán szükségünk volt egy győzelemre, hogy ne szakadjunk le a középmezőnytől és igazán szép lezárása legyen ez az őszi szezon utolsó fordulójának.

Igazi kellemetlen novemberi nap fogadta a csapatokat. A mérkőzés kezdetére az eső is nekikezdett és végig kitartott. Rögtön támadólag léptünk fel a tabellán mögöttünk álló vendégekkel szemben, ám a 23. percig várni kellett az első kecsegtető lehetőségre. Tóth Milán ekkor egy jó lövést eresztett meg tizenhat méterről, a labda alig kerülte el a kaput. A vendégek rögtön válaszoltak is. A 25. percben Kasza Balázstól a tizenhatosunk előterében elvette a labdát Major Péter, kapura tört, tizenöt méteres lövését Molnár László bravúrosan védte. A 29. perc meghozta a vezetésünket. Egy szép, gyors támadás futott végig, Mertse Ábel jobbról nagyszerűen tekert a kapu előterébe, ahol nagy lendülettel érkezett Nagy Zoltán és nyolc méterről a kapuba fejelt (1–0). A 40. percben Tóth Milán cselezett jobbról befelé, majd tizenhat méterről alig lőtt a kapu mellé. A 42. percben Mertse Ábel volt a főszereplő, balösszekötőben nagyszerűen lépett ki egy indítással, pár lépés után a kifutó kapus mellett a hálóba gurított (2–0). A félidő végére aztán jött a csattanó. Tóth Milán remekül adta be balról a labdát, középen ismét Mertse Ábel érkezett és nyolc méterről a kapu bal sarkába pörgetett (3–0).

A szünetben Földi Máté helyét Tóth Dominik foglalta el, a gerjenieknél viszont három helyen is változtatott Buzás Attila. A 66. percben Tóth Milán nagyszerűen tálalt a kilépő Tóth Dominik elé, aki az átázott talajon, estében már nem tudta jól megjátszani a labdát. A 69. percben Stefán Dávid egy fegyelmezetlenség miatt a kiállítás sorsára jutott. A végére nyomni kezdett a Gerjen, de szerencsére eredménytelenül. A 85. percben egy baloldali szögletet Harnos Zoltán alig fejelt a kapu fölé. A 86. percben Héhn Olivér végzett el szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkától, tizennyolc méteres lövését Molnár László a bal kapufa mellett ütötte szögletre.

A szakadó esőben első félidei gólerős játékunknak köszönhetően megérdemelten győztük le a Gerjen SK együttesét.

Csank János:A tét megfogta a játékosokat és az sem segített, hogy Sorecz sérülés, Halasi pedig eltiltás miatt hiányzott. Az első gól, ami kimondottan szépre sikeredett, aztán felszabadítólag hatott. Sajnos Fazakas Gézát az 58. percben le kellett cserélni, mert rosszul lett. Kiderült, hogy betegen vállalta a játékot, az öltözőben olyan szívritmuszavara lett, hogy mentőt kellett hívni hozzá (még jelenleg is kórházban van). A hétvégi előrehozott fordulóban sem lesz egyszerű a Balassagyarmat ellen, hiszen Kasza sárga lapok, Stefán pedig fegyelmezetlensége miatti kiállítása végett hiányozni fog.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK