Magabiztos győzelem a szezonzárón 2022 május 30Általános 697

Az NB III Közép-csoportjának utolsó, 38. fordulójában a Vác FC Mertse Ábel duplájával 2–0-ra győzött a Gerjen vendégeként, Pakson.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 38. FORDULÓ

GERJEN SK–VÁC FC 0–2 (0–1)
Paks, Atomerőmű Sporttelep, 100 néző. Vezette: Iványi G. (Jakab, Kondákor)
GERJEN: Szabó M. (Sági, 85.) – Prantner, Nagy M., Blatt, Hanol – Cseh, Buzás, Major, Lőrinc – Dombi, Maka (Laták, 33., Nagy Zs., 85.). Vezetőedző: Bojan Lazics
VÁC: Nacsa – Zámbó, Kasza, Lukács K., Földi M. – Nagy Z., Héjjas (Stefán, 85.), Szunyog (Torda, 61.) – Mertse, Tóth M., Tóth D. (Vén B., 79.) Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Mertse (5., 57.)

A 2021/22-es bajnokság utolsó, 38. fordulójában Pakson, a már kiesett Gerjen vendégeként léptünk pályára őszies körülmények között, hiszen a találkozó jelentős részében 13 fokos hőmérséklet mellett esett az eső.
Gyorsan sikerült vezetést szereznünk, az 5. percben a hazai kapus rosszul, éppen Mertse Ábelhez rúgta ki a labdát, támadónk belépett a 16-os vonalára és a bal felső sarokba bombázott (0–1)! Négy perccel később a gerjeniek is a hálóba találtak, szerencsénkre lesről. A 16. percben Mertse húzott jobbról befelé, Tóth Milánhoz passzolt, aki azonban nagy helyzetben nem jól találta el a labdát, amely így mellé pattant. Öt perccel később egy baloldali szögletet Dombi fejelt a rövid saroknál kapura, de a labda a jobb sarok mellett ment el. A 40. percben aztán Mertse lőtt kapura egy legurított szabadrúgást, a labda a bal sarok mellett ment el, végül a félidő lefújása előtt egy baloldali szögletet Kasza fejelt fölé.
A szünet után kisvártatva megszereztük a második gólunkat is. Az 57. percben Tóth Milán indításával Mertse lépett ki a védők gyűrűjében és nagy erővel a rövid felsőbe lőtt (0–2)! Hét perccel később tovább növelhettük volna előnyünket, Tóth Milán előreívelt labdáját Torda átvette a bal oldalon, szépen megindult vele középre, de 15 méterről föle bombázott. A 67. percben Tóth Milán baloldali beadásába kézzel ért bele az egyik becsúszó gerjeni védő, de elmaradt a tizenegyes. A hazaiak egyetlen lehetősége a második félidőben a 76. percben alakult ki, egy kavarodás utáni közeli lövést Zámbó mentett a gólvonalról! Végül a 83. percben Nagy Zoltán megpattanó lövése szállt épphogy mellé.
Magabiztos győzelmet arattunk tehát Mertse Ábel duplájával a szezon utolsó bajnokiján – sikerünket egy percig sem veszélyeztette semmi. Csapatunk 39 ponttal a 16. helyen fejezte be a bajnokságot.

Bojan Lazics: – Büszke vagyok a srácokra, csúsztak-másztak, összességében jó meccset játszottunk. A mérkőzés elején buta gólt kaptunk, sajnos már nem az első alkalommal történt ez. Gratulálunk Csank mesternek és a Vácnak!
Csank János: – Jól kezdtünk, gyorsan gólt szereztünk, majd végig fölényben játszottunk, és ha jobban oldjuk meg a végjátékot, akkor akár több góllal is nyerhettünk volna. A pálya kitűnő állapotú volt, az ellenfél pedig nagyon kulturáltan játszott, és sok szögletet rúgtak ellenünk, amelyen meg is lepődtem. Mindkét együttes élvezte a játékot és nyugodtan futballozott.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK