Majd’ 50 év után befejezte futballistáink szállítását Nagy Géza 2022 június 13Általános 385

A Vác FC diósjenői évzáróján klubunk elbúcsúztatta Nagy Gézát, aki majd’ 50 éven keresztül buszvezetőként szolgálta a váci sportéletet! Pető Tibor, a Vác VLSE elnöke érdemei elismeréseként egy nagy ajándékcsomagot adott át neki, hiszen Nagy Géza az előző év végén egészségügyi okok miatt abbahagyta tevékenységét.

„1975-től Vácott dolgoztam az egyik gyárban buszvezetőként, majd kisvártatva már a váci sportegyesületek buszait kezdtem vezetni – elevenítette fel a kezdeteket Nagy Géza. – Mondhatom, hogy kiszolgáltam a váci sportéletet, hiszen szállítottam a különböző tornákra és mérkőzésekre a kézilabdázókat, az úszókat, az ökölvívókat, de a legtöbbet a labdarúgóknak – a felnőttnek és az utánpótlásnak is – vezettem. A legtöbb élmény is hozzájuk kötődött, hiszen megéltem a legnagyobb sikerek időszakát, a bajnoki címet, a kupaezüstöket és a nemzetközi kupameccseket is! Megjártam Franciaországot, Ausztriát, az NSZK-t, Svájcot, Törökországot, Csehszlovákiát – majd Csehországot és Szlovákiát – és Romániát is. Voltak persze nehéz időszakok is, korábban például elvitték a buszt, de az utóbbi 15 évben aztán újra és folyamatosan vezethettem. Sajnos tavaly decemberben volt egy infarktusom és a kórházban lábadozva úgy döntöttem, hogy befejezem, hiszen nagy felelősség egyszerre 30 gyermeket, vagy felnőttet szállítani. Szerencsére azonban már jól vagyok, és figyelemmel követem a váci sportéletet.”

Labdarúgóinkat és stábunkat 2022 eleje óta Nagy Géza helyett Policsányi János szállítja a bajnoki mérkőzésekre.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK