Megnyert meccset hoztunk döntetlenre az FC Dabas ellen 2021 november 02Általános 641

Az NB III Közép-csoportjának 15. fordulójában a Vác FC 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán az FC Dabassal.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 15. FORDULÓ

Vác FC–FC Dabas 1–1 (1–0)
Vác, 200 néző. Vezette: Takács Ákos (Piskóczi Viktor, Sztányi Tibor).
Vác: Halasi – Stefán, Kasza B., Lukács K., Földi – Purzsa, Zámbó (Vén B., 76. perc) – Mertse, Tölgyes (Tóth D., szünetben), Nagy Z. – Tóth M. (Balázs S., 88. perc). Szakmai igazgató: Csank János
Dabas: Hermány – Kiss Á., Dudás D., Forgács, Fritz – Pusztai, Szabó L. – Rábold, Lévai (Czili, 72. perc), Kovács P. (Földes M., 80. perc) – Maka. Vezetőedző: Bücs Zsolt
Gólszerző: Zámbó (45+1. perc), ill. Maka (65. perc).
Sárga lap: Lukács K. (37. perc), Kasza B. (71. perc), Stefán (88. perc), illetve Bücs Zsolt (76. perc), Pusztai (88. perc), Szabó L. (92. perc).

A Dunaújvárosban elért döntetlen után hazai pályán egy győzelem igazán szép lezárása lett volna az októberi hónapnak.

Október utolsó napján igazán remek, kellemes idő fogadta a csapatokat. A vendégek rögtön támadólag léptek fel, s már az első percben helyzetbe kerültek a kapunk előtt, de szerencsére ez ki is maradt. A labdát többet birtokló dabasiak továbbra is fölényben maradtak, azonban a 28. percig kellett várni az első komoly lehetőségükre. Kiss Ákos huszonkét méteres lövése megpattant, így lett veszélyes, a labda alig kerülte el a jobb kapufánál a kaput. A 32. percben Tölgyes Ádám lőtt szabadrúgást huszonnyolc méterről, lövését Hermány Bence fogta. A 44. percben Tóth Milán cselezett balról befelé, majd jobbal kapura tekert, ám kissé erőtlen lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az utolsó percben aztán több történt, mint az egész félidőben. Nagy Zoltán lépett ki nagyszerűen, a védőkön is áthámozta magát, tizenhét méteres lövését azonban Hermány lábbal hárította. Újabb támadásunk következett, ezúttal Tóth Milán lépett ki nagyszerűen a balösszekötőben, tizenhat méteres lövését Hermány ismét lábbal védte, ezúttal szögletre. A szögletet Nagy Zoltán végezte el balról, beívelésére Hermány jött ki az ötösre, kezéből azonban kicsúszott a labda, Zámbó Dániel eszmélt a leggyorsabban és estében az ötösről a hálóba kanalazta a játékszert (1–0).

A szünetben Tölgyes helyét Tóth Dominik foglalta el. Az 51. percben Zámbó eldönthette volna a mérkőzést, nagyszerűen lépett ki a jobbösszekötő helyén, egyedül állt Hermánnyal szemben, megpróbálta ellőni mellette a labdát, de a kapus beleért, a visszapattanó ismét Zámbó elé került, azonban estében hét méterről a felső lécet találta telibe, a labda lepattant, de sajnos a gólvonal elé. Az 56. percben Kovács Péter próbálkozott a tizenhatosról, alig célzott a bal felső sarok mellé. A 65. percben aztán góllá ért a dabasiak fölénye. Egy balról belőtt labdát nem bírtak védőink kivágni, a lecsorgóra Maka Alex csapott le és fordulásból a jobb alsó sarokba lőtt (1–1). A 71. percben Kiss Ákos lépett ki a jobboldalon, majd az ötös sarkáról tüzelt, de Halasi a helyén volt és védte a lövést. A 88. percben majdnem megszerezték a győztes gólt a vendégek, Maka eresztett meg egy lövést tizenhatról, a labda a bal felső saroknál csattant a lécen.

A rutinos játékosokból álló Dabas próbálta fölényét győzelemre váltani, azonban az első félidő végén mi szereztünk vezetést, sőt a második játékrész elején eldönthettük volna a mérkőzést. Ám a lehetőségeink kimaradtak és a védők lassú reakciója után egyenlítettek a vendégek. A végén a kapufa is velünk volt, így maradt a döntetlen.

Csank János: – Egy megnyert meccset hoztunk döntetlenre. Egy jó erőkből álló Dabas ellen sikerült vezetést szerezni, majd növelhettük volna az előnyt, de sajnos a kapufa nem velünk volt. Sajnos szűk a variációs lehetőség, hiszen ezúttal Fazakas hiányzott sárga lapok miatt, míg Csaba Dánielre porcműtét vár.

(F. Gy.)

 

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK