Nagy erőpróba előtt – vasárnap az éllovas Kecskeméthez látogatunk 2021 március 06Általános 777

Az NB III Közép-csoportjának 23. fordulójában a Vác FC a Kecskeméti TE-Hufbau otthonában lép pályára. Csank János szakmai igazgató és támadónk, Rusvay Gergely is nehéz mérkőzésre számít.

Nagy erőpróba előtt áll vasárnap 14:30 órától a Vác FC, hiszen a bajnokságot négy pont előnnyel vezető Kecskemét otthonában kell pontot, pontokat szereznünk. A lila-fehérek eddig 16 győzelemmel és 3 döntetlennel (3 vereség mellett) 51 pontot gyűjtöttek, míg a mieink 6 sikerrel és 7 döntetlennel (9 vereség) mellett 25 pontot szereztek.

A Vác egy 2–1-es Honvéd II elleni vereséggel kezdte a tavaszi szezont, míg a kecskemétiek a Paks II otthonában 0–0-ás döntetlennel nyitottak.

Kellemes emlékeink lehetnek az őszi mérkőzésről, hiszen pályaválasztóként kétgólos hátrányból ikerült fordítani és 3–2-es diadalt aratni. Góljainkat augusztus 16-án Sóron Tibor – bombája lett az év gólja az NB III-ban –, Lukács Kelemen és Zámbó Dániel szerezték.

Csank János szakmai igazgató a kecskemétiek megkeresésére a következőt nyilatkozta a mérkőzés előtt:

Nem vagyunk olyan jó passzban, mert vannak sérültjeink, legalább hárman biztosan kihagyják a találkozót. Két veretes csapattal kezdjük a szezont, a Honvéd II ellen sajnos a fordulópontnál kihagytunk egy büntetőt, amivel elment a döntetlen lehetősége, most pedig a Kecskemét következik. A táblázatra nézve is látszik, hogy jó csapat, a játékosok közül is sokakat ismerek, akad olyan, akivel együtt is dolgoztam. Biztosan jobb passzban vannak nálunk, az őszi sikerünk pedig valóban nagy bravúr lehetett, ez más sportágban nem nagyon fordulhat elő, csak a futballban. Most is ebben bízunk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés ez sem a Kecskemétnek. Bátran fogunk játszani, ugyanis azt kértem a játékosoktól, hogy mindenki játsszon ki magából mindent itt az első két körben. Szeretnénk komoly eredményt elérni, de vannak realitások is. Nekünk jövő héten kezdődik igazából a bajnokság, de óriási plusz lenne, ha már most sikerülne valamit elérni.”

Csapatunk veterán, 42 esztendős élő legendája, Rusvay Gergely számára pikáns lesz a találkozó, hiszen a 2007/08-as idényben futballozott a Kecskemétben. 

Vegyes érzelmeim vannak a Kecskeméttel kapcsolatban – emlékezett honlapunknak a támadó. – 2007 nyarán NB II-es gólkirályként kerültem az alföldi városba, de utólag nézve ez nem volt túl jó döntés, mivel kevés játéklehetőséget kaptam az NB I-ben a bizonyításra Tomiszláv Szivics mesternél. Ennek ellenére a helyi játékosok befogadtak, a város is nagyon tetszett, de fél év után visszatértem Vácra és ez jó döntés volt. Persze, az akkori játékosok közül többekkel a mai napig jóban vagyok. Holnap nehéz mérkőzést várok, de fizikálisan rendben vagyunk, mert kemény, erős felkészülésen vagyunk túl. Ősszel sikerült nyernünk, ez jó alapot adhat a vasárnapi találkozóra is. Sajnálom, hogy egy hete kihagytam a 11-est a Honvéd II ellen, ez pályafutásom során a harmadik kihagyott tizenegyesem volt, korábban a Nyíregyháza és a Kozármisleny ellen hibáztam. Mindig a kapust nézem, hogy hová mozdul, és aztán bepasszolom a labdát a hálóba, de sajnos egy hete a kispestiek fiatal kapusa kivárt, nem mozdult el, csak a lövés pillanata után és odaért a lövésemre.”

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg, de egy kecskeméti oldalon (Kesport TV Youtube) élőképes közvetítést láthatnak a szurkolók!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK