Nagy Tibor: "Nagyon örülnék annak, ha még előrébb tudnánk menni..." 2017 február 16Általános 1940

Vasárnap Nyíregyházán újra bajnoki mérkőzést játszunk. Előtte Nagy Tibor vezetőedzőt kértük, hogy értékelje a mögöttünk hagyott felkészülési időszakot.

Az utóbbi évekhez képest meglehetősen kemény volt a tél. Mennyire nehezítette ez a csapat felkészülését, milyen problémákkal szembesült a szakmai stáb a felkészülés során, milyen mértékben sikerült elvégezni az előre eltervezett munkát?

Nagy Tibor:Sajnos a mostani időjárás nagyon nehezíti, nehezítette a felkészülést. Úgy gondolom, hogy körülbelül 80 százalékát tudtuk elvégezni a tervezett munkának, sok minden kimaradt. Most is vannak problémáink, jó lenne nagypályán lenni, mert így vannak dolgok, amiket nem tudunk gyakorolni, de remélem azonban, hogy szép lassan utolérjük magunkat. Az első egy-két mérkőzésen biztos döcögős lesz a játék, biztos nehezen fog menni. Ugyanakkor remélem, hogy az elvégzett munka valahol vissza fog jönni. Ami nagy probléma, az a szélességi játék gyakorlása, hiszen egy 40x70 méteres területen edzünk, így ez gondot okoz. A többi dolgot hál’ Istennek azért sikerült elvégeznünk.

A tél folyamán több csapatban is elég nagy volt a jövés-menés, míg ránk az állandóság a jellemző, alig volt mozgás a keretben. Úgy gondolom, ez akár az előnyünkre is vállhat tavasszal.

 Nagy Tibor: Nyáron megpróbáltam úgy igazolni, hogy minden posztra legyen két azonos képességű játékosunk, úgy gondolom, hogy ez sikerült, bizonyították a fiúk, hogy itt a helyük. Fölösleges lett volna idehozni azért játékosokat, hogy még többen legyünk. Így is lesz problémám az utazókeret kiválasztásánál, mert 17 felnőtt labdarúgóm van, abból valószínűleg négyet állandóan ki kell hagynom a keretből. Remélem, hogy a fiúk ezt megértik, megpróbálom forgatni a játékosokat, hogy ne legyen az, hogy mindig ugyanazok legyenek azok, akik nem jönnek. Nagyon fontos lesz, hogy a srácok ezt elfogadják, mert ez a bajnokság így lett kiírva, hogy két fiatalnak játszania kell. Emiatt három fiatalt mindig vinnem kell magammal, plusz a két kapussal együtt már öten vannak és akkor már csak 13 darab lehetőség marad, hogy felnőtt korúak jöjjenek. Remélem, hogy jól fognak hozzá állni, hiszen nekem is elég nagy fejfájást okoz, hogy melyik meccsen kit hagyjak ki, mert ahogy az elején is mondtam, közel azonos képességű játékosok vannak.

Több edzőmérkőzést is játszottunk a felkészülési időszakban. Kérlek, értékeld ezeket röviden!

Nagy Tibor: Az edzőmérkőzések közül sajnos kettő kimaradt. Egy szlovák csapat elleni az időjárás miatt maradt el, és elmaradt az Érd elleni is. Ez egy olyan nap lett volna, amikor délelőtt, délután játszottunk volna, azonban így nem tudtam mindenkinek annyi lehetőséget adni. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a felkészülési mérkőzések jól sikerültek. Ugyan belecsúszott egy vereség, annak ellenére, hogy azon a mérkőzésen is végig mi domináltunk, de kaptunk egy tizenegyes és egy szöglet gólt.

Összességében hogyan értékeled a mögöttünk hagyott felkészülési időszakot?

Nagy Tibor: A munka 80 százalékát elvégeztük, a fiúk rendesen dolgoztak, van is rajtuk egy kis fáradtság, egy kicsit fejben fáradtak el, hosszú volt ez a hat hét. Remélem, hogy a héten fel tudjuk őket pörgetni, és acélosan kezdjük el az első mérkőzést, amire mindig azt szoktam mondani, hogy zsákbamacska, hogy ki hogyan tudja elkapni a fonalat. Remélem, hogy mi jól.

Mit vársz a tavaszi szezonban a csapattól, milyen helyezéssel lennél elégedett a szezon végén?

Nagy Tibor: Ha ugyanazt tudjuk hozni, mint ősszel, akkor úgy gondolom, hogy nem lesz problémánk. Én bízok abban, hogy egy kicsit jobban tudunk szerepelni és talán előrébb tudunk jutni.

Az ellenfeleink rengeteget igazoltak. Azonban az nem biztos, hogy jó dolog, hogy nyolc-tíz játékost viszek félévente egy csapathoz. Nincsenek meg a kialakult párok, nem ismerik egymást, egymás gondolatát a játékosok. Ezért szeretem azt, ha a játékosok több éve, vagy hónapja együttműködnek, mert akkor jobban ismerik egymást

Biztos, hogy lesznek olyan csapatok, amelyek hirtelen megtáltosodnak. Különösen, ha nézzük az elejét, a Puskást, őt ki is kell venni, mert az egy más kategória. Ők annyit költenek játékosra, ami másnak egy egész évi költségvetése, de ez legyen az ő dolguk. A hátsó régió, akik a kiesés ellen menekülnek, a Cigánd, a Cegléd – akik tizenvalahány játékost igazolt le, nem is tudom, hogy fognak belőle csapatot csinálni. Még a SZEOL igazolt rengeteget, látom, hogy a Csákvár is hozogatja a játékosokat illetve a Budaörs. Ez az öt-hat hátsó csapat, akik nagyon elkezdtek igazolni. Mi szerencsére ott vagyunk az első részben.

Én úgy gondolom, hogy jól igazoltunk a nyáron, jó játékosok voltak itt. Minél jobban összeszokunk és megismerjük egymást, annál acélosabbak leszünk. Egy biztos bentmaradást várok, hiszen ez volt a célkitűzés, ezt szerintem tudjuk tartani. Nagyon örülnék annak, ha még előrébb tudnánk menni, és benne van a csapatban az is, hogy egy meglepetés tavaszt is tudunk hozni.

Varga Péter

 

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK