Nagy Tibor: "Nagyon sokat melóztunk..." - Értékelések a Puskás után 2016 szeptember 20Általános 1091

A vasárnapi mérkőzésen az NB I-ből az előző szezon végén kieső, de a jelenlegi szezonban oda visszakerülni vágyó Puskás Akadémia csapatát fogadtuk. Remek mérkőzésen, jó játékkal bravúros pontszerzést könyvelhettünk el, majd a lefújás után ismét a főszereplőket kértük értékelésre.

Nagy Tibor: „Sajnos rosszul kezdődött a mérkőzés, legalább is az előtte lévő bemelegítés, mert a Zsolnai Richárd a bemelegítés közben megsérült. Ezáltal tíz perccel a mérkőzés kezdése előtt át kellett szervezni az egész csapatot, ami sajnos egyből nem sikerült, így még mérkőzés közben is kellett variálni, azonban szerencsére rendeződtek a sorok. Kimondottan jól játszottunk, nagyon szép akciókat vezettünk. Az első gólunk előtt is volt Tóth Gergő révén egy nagyon nagy ziccerünk. Fegyelmezettek voltunk.

Ennek ellenére vannak problémáink. Most már látni kell, hogy még egy-két fiatalt fel kell hozni, mert nagyon nagy ez a nyomás rajtuk, hogy minden mérkőzésen játszaniuk kell. De szép fokozatosan remélem, hogy majd meg fogják oldani.

Ezt leszámítva nem éreztem problémát, annak ellenére, hogy előre a Puskás nagyon jól játszott. NB I-es labdarúgókkal van teletűzdelve. Előre jól játszottak, de sikerült ezeket a támadásokat levédekeznünk.

A második félidőben megcsináltuk a cserét. Bejött a Mátyás. Ő lendületet vitt a bal oldalra. Elég jól kezdtük a játékrészt, annak ellenére, hogy megint tudtunk egy gólt kapni. Bátran mertünk játszani labdabirtokban, többen elkísértük az akciót, és két gyönyörű góllal sikerült megfordítanunk a mérkőzést.

Utána megint óriási nyomás nehezedett ránk. Minden mindegy alapon elkezdett támadni a Puskás, azonban ekkor eldönthettük volna a mérkőzést. Volt egy nagyon szép, amikor ha egy kicsit higgadtabbak vagyunk, akkor négy-kettőre vezetünk.

Aztán jött a szokásos gól, de úgy gondolom, hogy ez benne volt a játékban. Nagyon sokat melóztunk, sokat kellett kisegíteni egymást.

De ezt tényleg egy jó csapat. Lehet jobbra-balra írni bármit. Azért egy Lencse, Tischler, Zsidai, Márkvárt, Sándor György. Azért ők nem most kezdték el ezt a játékot, jó futballisták.

És milyen az élet. Annak ellenére, hogy megint három-három lett, nem törtünk össze. Megint sikerült egy akciót végig vinnünk a jobb oldalon. Volt egy nagyon szép centerezés, talán ott volt egy rossz döntés az Ádám részéről. Talán ha egyből elvállalja ballal, akkor lehet hogy négy-hárommal lejövünk a pályáról.

De én úgy gondolom, hogy mindent megtettünk, jól játszottunk. Vannak hibák, azt nem lehet mondani, hogy hiba nélkül játszunk. Ezeket próbáljuk hétről hétre javítani.

Úgy gondolom, hogy egy egységes csapat vagyunk, ami azért kívülről jól néz ki.

Ezek nem véletlenek. Véleményem szerint a Nyíregyházát lefociztuk, annak ellenére, hogy kikaptunk, a Balmazzal játszottunk egy szenzációs mérkőzést, majd a Soroksárral is, most pedig a Felcsúttal. Egyre érettebb és egyre jobb lesz a csapat.”

Rusvay Gergely: „A vártnál is nehezebb mérkőzés volt. Tudtuk, hogy tele van NB I-es játékosokkal a Puskás Akadémia, kerete is NB I-es. Ezt be is bizonyították, nagyon jól játszottak. Szerintem mi sem vallottunk szégyent, felvettük velük a versenyt, nagyon szép gólokat rúgtunk. A saját gólomról annyit, hogy a Balajti Ádám gyönyörűen lepörgette nekem a labdát. Igazából nekem már nem volt nehéz dolgom, bevittem a kapusra, és ballal elpasszoltam mellette. Azonban nagyon sajnálom, hogy gólt kaptunk az utolsó tíz percben. A vége az „melegre” sikerült, de kihúztuk és megérdemelten szereztünk egy pontot.”

 

Tóth Barnabás: „Az elején egy kicsit gyengébben kezdtünk, de aztán sikerült egy gólt szerezünk, ami feldobta a csapatot. Sajnos azonban nem sikerült megtartanunk a szünetig, egyenlített a Puskás. A második félidőben kaptunk egy gólt, de utána sikerült megfordítanunk a meccset. Ez után úgy éreztem, hogy meg tudjuk tartani a vezetést a végéig, de sajnos nem sikerült. Ha jobban figyelünk nyerhettünk is volna, de szerintem nem rossz eredmény ez a döntetlen. Gólomról annyit, hogy kaptam egy jó labdát a Hegétől (Hegedűs Csaba – a szerk.), melyet átvettem és sikerült jól eltalálnom és bement.”

Hajrá Vác!

Varga Péter

Fotó: Gyetvai Andrea

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK