Négy gólt szerezve győztünk Hatvanban 2021 február 10Általános 1649

Soros felkészülési mérkőzésén a szintén az NB III-ban, de a Keleti csoportban szereplő FC Hatvan otthonába látogatott a Vác FC.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de az új szerzemény, Gergely Péter góljával a mieink jutottak előnyhöz. A szünet után nemcsak az eső intenzitása, hanem az iram és a gólok száma is emelkedett; először Gergely szerezte meg a második találatát – középpályásunk Sóron Tibor beadása után lőtt a hálóba –, majd Zámbó Dániel öngóljával ismét szorossá vált a meccs. A hajrában aztán az örökifjú Rusvay Gergely csereként beállva lőtt két szép gólt, így fölényes győzelmet aratott a Vác.

Érdekesség, hogy az ellenfélnél, az FC Hatvanban pályára lépett az új igazolásuk, a 2019–20-as idényt Vácott töltő Juhász György.

Csank János szakmai igazgató értékelése:

Az eső felgyorsította a játékot a műfüvön – kezdte a mester. – Kisebb bizonytalanságot éreztem a csapaton az elején, de aztán belejöttünk. Mindkét csapat jól játszott, hasznos felkészülési mérkőzés volt a mostani is. Több módozatát tudjuk annak a játékrendszernek, amit alkalmazunk, de kisebb finomításokra szükség lesz még.”

Folytatás szombaton 10 órától az Újpest II otthonában, a Tábor utcai sporttelepen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FC Hatvan–Vác FC 1–4 (0–1)
Hatvan, Népkerti sporttelep, műfüves pálya.
Vác: Halasi – Hegedűs Cs., Kasza B., Koval, Ódé – Bonivárt, Zámbó, Gergely P. – Magos, Sóron, Szalánszki. Csereként pályára lépett: Hámori T., Nagy G., Torda, Lukács K., Rusvay, Szenes, Sorecz, Nagy Z. 
Gólszerző: Zámbó (öngól), ill. Gergely P. (2), Rusvay (2).

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK