Nem bírtuk el a sok hiányzót 2021 március 28Általános 961

Az NB III Közép-csoportjának 26. fordulójában a Vác FC hazai pályán 2–1-re kikapott az ESMTK-tól.

NBIII, Közép-csoport, 26. forduló

Vác FC–ESMTK 1–2 (0–1)
Vác, zárt kapuk mögött. Vezette: Molnár Réka (Nagy Viktor, Kurinka Béla).
Vác: Hámori T. – Nagy G. (Bonivárt, 82.), Kasza B., Koval, Sorecz Sz. – Lukács K. (Nagy Z., 77.), Zámbó (Torda, 77.) – Magos, Gergely P., Szalánszki – Sóron. Szakmai igazgató: Csank János
ESMTK: Menczeles – Dankó, Nagy M., Lipcsei, Tóbiás – Soós (Horváth R., 75.) – Kovács D. (Járvás, 86.), Kovács B. (Lázár B., 60.), Slezák, Kozma R. – Horváth L. Vezetőedző: Turi Zoltán
Gólszerző: Horváth L. (29., 0–1), Kovács D. (57., 0–2), Gergely P. (59., 1–2)
Sárga lap: Lukács K. (38.), Zámbó (65.), illetve Dankó (26.), Tóbiás (83.), Kozma R. (89.).

Március utolsó hétvégéjén, a magyar válogatott vasárnapi mérkőzése miatt kivételesen szombaton játszották az NB III Közép-csoportjának 26. fordulóját. Ezúttal ismét hazai környezetben, a váci Stadionban fogadhattuk soros ellenfelünket, az ESMTK gárdáját. Sajnos Csank János gondjai tovább nőttek a csapat összeállításánál, mivel az eddigi sérültek mellé Szenes Bence is csatlakozott, súlyosnak tűnő izomsérülést szenvedett, továbbá Halasi Péter kapusunk ötödik sárga lapja miatt hiányzott (helyette Hámori Tamás debütált a váci kapuban) és Rusvay Gergely sem tudta vállalni a játékot.

Az igazi tavaszi időben a vendégek kezdtek frissebben, jó tíz perc kellett, mire a mieink is felvették a játék ritmusát. Az első komoly helyzet az ESMTK előtt adódott, a 22. percben Slezák Richárd tekert középről, tizenöt méterről kapura, a labda a bal kapufáról levágódva hagyta el a játékteret. A 24. percben Szalánszki Gergő ment el a bal szélen, majd az ötös sarkáról leadott gyenge lövése a kapus kezében halt el. A 29. percben vezetést szereztek a vendégek, melyhez a védelmünk is kellett. Jobbról belőtt labda gurult keresztbe, Koval Viktor lyukat rúgott, ez annyira meglepte Kasza Balázst és Nagy Gábort, hogy dermedten nézték, ahogy a labda tovább gurul, a balról berobbanó Horváth Levente pedig öt méterről a léc alá lőtt (0–1). A mieink megnyomták a hátralévő időt, de eredmény nélkül. A 34. percben Magos Mátyás jobbról belőtt labdáját fejelte alig kapu mellé Szalánszki, igaz a partjelző intése szerint lesről. A 36. percben ismét Szalánszki próbálkozott, huszonkét méteres szabadrúgása alig ment a bal kapufa mellé.

A szünet után csere nélkül folytatódott a játék. A mieink próbáltak egyenlíteni, mégis újabb gólt kaptunk. Az 57. percben Zámbó veszítette el a labdát a saját térfelén, Kovács Dániel balra keresztbe elindult a tizenhatos előtt és öt védőnk is csak nézte, ahogy a balösszekötő helyéről, 14 méterről, ballal a jobb alsó sarokba lő (0–2). Gyorsan sikerült szépíteni. Sóron Tibor baloldali beadásába még bele tudott érni Menczeles Iván, a jobbról érkező Szalánszki nagyszerűen visszatette a labdát a középen helyezkedő Gergely Péterhez, aki 13 méterről jobbal a bal alsó sarokba helyezett (1–2). A Vác mindent mozgósított az egyenlítésért, de a kapu előtt sajnos mindig elfogyott a tudomány. A 78. percben Szalánszki tekert balról, 13 méterről kapura, a labda alig kerülte el a bal kapufát. A végére már beszorítottuk ellenfelünket a kapujához, gólt azonban ez nem eredményezett. Sorra lőttük a szögleteket, de a kapura veszély nélkül. A 87. percben Sóron előtt adódott lehetőség, de ez is kimaradt.

Összességében sajnos a váci védelem két gólt is összehozott, erre pedig csak eggyel tudtunk válaszolni, így vereséget szenvedtünk, bár a döntetlent megérdemeltük volna. A következő fordulóban a Dabas-Gyón együtteséhez látogatunk, jövő vasárnap, 16:30-kor.

Csank János: – Tartottam a mérkőzéstől, mert az ESMTK a mumusunknak számít. A csapat összeállításánál bajban voltam, mert sérülések és eltiltások miatt az összes rutinos, alkotni képes játékosunk hiányzott. A pályára lépők mindent megtettek, végig küzdöttek, de ez most csak ennyire volt elég. Remélem, a jövő héten jobbak leszünk, hiszen Bonivárt Erik már pár percre most is be tudott állni, Hegedűs Csaba péntektől már újra edz és Halasi Péter is visszakerül a kapuba, valamint Rusvay Gergely is rendelkezésre áll majd.

(F. Gy.)
(Fotó: archív)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK