Nem sikerült Kozármislenyben javítanunk 2020 október 22Általános 828

Az NB III Közép-csoportjában a 11. fordulóból elhalasztott, majd szerdán bepótolt mérkőzésen a Vác FC 1–0-ra kikapott a Kozármisleny otthonában.

HR-Rent Kozármisleny–Vác FC 1–0 (1–0)
Kozármisleny, 250 néző. Vezette: Kubicsek M. (Jakab B., Rózsás R.)
Kozármisleny: Somogyi – Horvát, Horváth D., Kocsis, Turi – Nagy E., Kozics (Talabér 59.) – Szabó D. (Berdó 67.), Kirchner, Juhász (Csomós 75.) – Hampuk (Márkvárt P. 75.). Vezetőedző: Jelena Richárd
Vác: Halasi – Kasza, Lukács K., Koval – Hegedűs Cs. (Szunács 71.), Niedermüller, Zámbó (Rusvay 77.), Sorecz – Vén B. (Nagy Z. 77.), Szenes (Cemal 65.), Sóron. Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerző: Szabó D. a 17. percben
Kiállítva: Horvát 90., ill. Koval a 67. percben
Sárga lap: Kocsis 10., Hampuk 38., ill. Sorecz 17., Szenes 18., Niedermüller 25., Halasi 36., Sóron a 74. percben.

Az első helyzetre az 5. percig kellett várni, ekkor Nagy Erik keresztlabdájával Szabó Dominik iramodott meg, majd éles szögből lőtt, de Halasi Péter hárítani tudott. A 12. percben Hampuk indította Kirchnert, aki a kapusra vezette a labdát, majd jobb külsővel leadott lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 17. percben Hampuktól kapott Szabó Dominik kapott egy remek indítást a jobb szélen, majd lövésre vállalkozott és a labda a hálóban landolt (1–0). A találkozó elején megvoltak a kozármislenyi lehetőségek, három helyzetükből egyet értékesítettek is. A mieinken érződött, hogy mindenre elszántak vagyunk, de sokszor ez túlzott keménységbe fordult át, az első félidőben öt sárga lapot gyűjtöttünk össze.

A szünet után sem változott sokat a játék képe, igyekeztünk helyzeteket kialakítani és egyenlíteni, miközben a mislenyiek kontrákból próbálták növelni előnyüket. A 67. percben Koval Viktor megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Két perccel később Kirchner a félpályán szerzett labdát, majd megiramodott a kapunk felé, már csak Halasival állt szemben, de lövés helyett Hampuk elé tálalt, az ő lövését pedig Halasi hatalmas bravúrral védte. A 87. percben Csomós ugratta ki Kirchnert, aki megindult a kapu felé, Halasi azonban ismét bravúrral védett. A 90. percben Horvát labdaelrúgásért megkapta második sárgáját, így a pirosat is, de a hosszabbításban, egyenlő létszámban már nem sikerült egyenlítenünk, pedig az utolsó percekben sarokrúgások, illetve oldalszabadrúgások után igyekeztünk veszélyeztetni.

Folytatás vasárnap 13:30-tól a sereghajtó Majos otthonában.

Jelena Richárd: – Ezen a mérkőzésen a stáb úgy 50 évet öregedett a kispadon. Egy olyan meccset sikerült 1–0-ra megnyernünk, ahol az ellenfélnek egyetlen helyzete sem volt, mi pedig sok gólhelyzetet hibáztunk el. Nagyon örülök a győzelemnek, mert két olyan meccs van mögöttünk, ahol saját magunkat vertük meg, ma legalább megízlelhettük a győzelem ízét. Inkább játsszunk így és nyerjünk, mint játsszunk jól és kapjunk ki!                                                                                         

Burzi Attila: – Tudtuk, hogy mit fog játszani az ellenfelünk, készültünk rá. Az első félidőben a rossz tolódásunkból adódó figyelmetlenségünket kihasználta a Kozármisleny, ebből volt három helyzetük, amiből egy gólt szereztek. Nekünk a támadószekcióban nem igazán mennek mostanában a befejezések. Jött a kiállítás a második félidőben, megpróbáltunk utána is támadni, de sajnos csak ennyire voltunk ma képesek.                              

(kozarmislenyfc.hu/vacfc.com)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK