Összekötöttük a kellemest a hasznossal a Mohács elleni mérkőzésre hangolva 2021 október 16Általános 1271

Vasárnap 13:00 órakor a sereghajtó Mohácsi TE otthonában, az Újvárosi Stadionban lép pályára a Vác FC az NB III Közép-csoportjának 12. fordulójában. A két csapat között a különbség jelenleg két pont a javunkra, így igazán fontos, mondhatni „hatpontos” mérkőzés vár ránk – a találkozóra a mieink már szombaton útnak indultak!

A Mohács a sereghajtó a bajnokságban 5 ponttal, igaz, a baranyaiak javuló formában vannak; a bajnokságot hét vereséggel kezdték, azóta azonban négy bajnokin öt pontot szereztek.

A Vác az előző öt bajnokijából csak egyet nyert meg, 7 ponttal rendelkezünk, így nagy szükségünk van a pontokra. A heti felkészülés mellett rendhagyó módon már szombaton elindult csapatunk, hogy megfelelő körülmények között készüljön fel a találkozóra.

Érezzük a mérkőzés fontosságát, ezért csapatunk már szombaton útnak indult – ecsetelte honlapunknak Belák Gyula ügyvezető. – Megnéztük az előző évi versenynaptárt; tavaly ilyenkor, október közepén még 14:30-kor játszották az együttesek a meccseket, és nem is értjük, hogy miért kellett ennyire előrehozni a bajnokikat. A mohácsi 13 órás kezdés miatt lett volna olyan labdarúgónk, akinek hajnal 5-kor kellett volna kelnie ahhoz, hogy a reggel 7 órási, váci indulásra odaérjen. Egyeztettünk a szakmai stábbal és úgy döntöttünk, hogy a megfelelő teljesítmény elérése miatt megteremtjük a körülményeit annak, hogy vasárnap mindenki a maximumot hozza ki magából! Ezért is úgy döntöttünk, hogy már szombaton elindulunk és egy szekszárdi szálláson töltjük az éjszakát korrekt, megfelelő körülmények között. Emellett csapatépítő jellege is van az összetartásnak, amelyre ebben az osztályban erre nagyon ritkán van lehetőségünk – köszönjük az egyesületnek, hogy ennek a fedezetét megteremti!”

Csank János szakmai igazgató sem igazán érti, miért kell kora délután kezdeni, ettől függetlenül reméli, hogy végre elindulunk felfelé a tabellán.

A Mohács masszív csapat, idősebb, rutinosabb labdarúgók alkotják a keretét a mieinknél. Több olyan játékosuk van, akik Pécsett és a környékén futballoztak. Ebből a szempontból ismét hátrányban vagyunk, több játékosunknak még rutint kell szereznie. Ahhoz, hogy minél közelebb kerüljünk a célhoz, mindenképpen pontot, pontokat kell gyűjtenünk – remélem, hogy egyenlő esélyeket kapunk minden téren. Nagyjából kiegyenesedtünk, de a több poszton is bevethető Csaba Dánielre porcműtét vár rá, így az őszi szezon hátralévő részét mindenképpen ki kell hagynia. Vannak végre visszatérők is, Lukács Kelemen eltiltása lejárt, Mertse Ábel meggyógyult, Purzsa Máté is felgyógyult a vádlisérüléséből és Balázs Simon is rendben van már. Ki-ki meccs vár ránk; ideje, hogy elkezdjük a felzárkózást. Érthetetlen a 13 órás kezdés, a szurkolók sem értik ezt, és különböző fórumokon ennek hangot is adnak.”

Érdekesség, hogy a mohácsiak védője, Kocsis Adrián szakmai igazgatónk, Csank János kezei alatt mutatkozhatott be az első osztályban.

A Vác elleni mérkőzéstől egy harcos, kiélezett bajnokit várok, egy igazi „hatpontos” meccset – mondta klubja Facebook-oldalán Kocsis Adrián. – Az ellenfél edzőjével évekig dolgoztam együtt Zalaegerszegen így számomra ezért is különleges lesz a mérkőzés. Remélem, sokan kilátogatnak hétvégén, és buzdítanak minket, magunktól pedig megalkuvást nem tűrő játékot várok, hogy a múlt heti csorbát ki tudjuk javítani. Nem csak szurkolóinknak, de magunknak is tartozunk ennyivel.”

A vasárnap 13 órakor kezdődő találkozót ifjabb Hartung Vilmos vezeti majd, míg segítői Illés Tamás és Molnár Alex lesznek.

A mérkőzés védettségi és személyi igazolvánnyal látogatható.

Hajrá, Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK