Pályaválasztóként jobban ment 2020 december 16Általános 769

Másfél héttel ezelőtt ért véget az NB III őszi szezonja, ezért most megnéztük és összehasonlítottuk csapatunk pályaválasztóként és idegenben mutatott teljesítményét.

Mint ismeretes, a Vác FC ősszel a BVSC zuglói stadionjában játszotta hazai mérkőzéseit, ahol döcögős kezdés, az RKSK elleni vereség (1–2) után javulni tudtunk, és az azt követő négy bajnokiból hármat megnyertünk (ezek között volt az ősz legnagyobb skalpja, a listavezető Kecskemét elleni 3–2-es siker). Ezt aztán két vereség (a Taksony és az FTC II ellen egyaránt 1–2) követte, de ezután ismét pozitív változás következett, az Újpest II elleni 2–2-es döntetlen után 2–1-re legyőztük a Monort. Az utolsó két zuglói meccsünk 0–0-s döntetlennel ért véget, így összességében pályaválasztóként 4 győzelmet és 4 döntetlent értünk el, míg 3 vereséget szenvedtünk. Ez 16 pontot jelent, gólkülönbségünk pedig 13–12. Hazai környezetben a 8. legjobb csapatként szerepeltünk.

Idegenben már gyengébben teljesítettünk. Házon kívül 10 bajnokit játszottunk, amelyeken 2 győzelem és 3 döntetlen mellett 5 vereséget szenvedtünk, ez 9 pontot jelent. Az első házon kívüli győzelemre igen sokáig, egészen pontosan október 25-éig kellett várni, akkor viszont a sereghajtó Majost 7–1-re ütöttük ki. A majosi siker előtt mindössze az ESMTK elleni 3–3-al, illetve a Paks II elleni 0–0-al szereztünk egy-egy pontot, míg sajnos csúnyán kikaptunk az Iváncsától, majd egygólos vereségeket szenvedtünk a Hódmezővásárhelytől, a Körösladánytól, a Kozármislenytől. A paksi pontszerzés után az FC Dabas ellen ismét pont nélkül maradtunk (2–0), de az utolsó két idegenbeli meccs már 4 pontot hozott: döntetlen a SZVSE otthonában, majd 3–1-es siker az RKSK vendégeként. Az idegenben elért 9 pontunkhoz 16–19-es gólkülönbség párosul, ez pedig a 16. helyre elég az „idegenbeli tabellán”.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK