Parázs csata az utolsó felkészülési meccsen 2021 február 22Általános 1564

A tavaszi bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési meccsen, tehát a főpróbán a Vác FC 2–1-re kikapott az NB III Keleti csoportját vezető Tiszakécske vendégeként.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Tiszakécskei LC–Vác FC 2–1 (1–1)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum.
Vác: Halasi – Hegedűs Cs., Kasza, Koval, Ódé – Lukács K., Zámbó, Gergely P. – Magos, Sóron, Szalánszki. Csereként pályára lépett: Hámori T., Torda, Nagy G., Szenes, Sorecz, Rusvay, Cemal.
Gólszerző: Kalmár F. (2), ill. Sóron

A tavaszi rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésünket az NB III Keleti csoportjának éllovasa, a Tiszakécske otthonában játszottuk élőfüves pályán (amelynek sportigazgatója egyébként a Vác 1994-es bajnokcsapatának tagja, Nyilas Elek). Érdekesség, hogy a kécskeiek az előző szezonban még velünk együtt az NB II-ben szerepeltek, és kiesésüket gyakorlatilag annak köszönhetik, hogy a járvány miatt befejezettnek nyilvánított bajnokság utolsó előtti meccsén a mieink – többek között Bartos Julián mesterhármasával – 5–1-re győztek Tiszakécskén.

A vasárnapi találkozónak persze nem volt ekkora tétje, mindkét csapat célja a bajnoki folytatásra való ráhangolódás volt. Jól kezdtük a találkozót, az első félidőben domináltunk és Sóron Tibor lövésével vezetést szereztünk, de a kécskeiek a játékrész vége előtt Kalmár Ferenc góljával egyenlítettek. A szünet után átvette az irányítást a hazai csapat és Kalmár emelésével előnybe került, eközben pedig – felkészülési meccs ide vagy oda – parázs csatává alakult a meccs. Nemcsak fizikailag, hanem verbálisan is folyt a csata, mivel Kasza Balázs bokájára először rátaposott a hazaiak szélsője, amelyet védőnk számon kért, majd – ezt követően nem sokkal – Kaszát még egyszer csúnyán felrúgták. Egy elmaradt büntetőt még számon kértünk a hajrában, aztán végül a kedélyek megnyugodtak, az eredmény azonban már nem változott.

Ezzel a mérkőzéssel lezárult a felkészülési időszak. Legközelebb már bajnoki pontokért megy a küzdelem – a tavaszi rajton, február 28-án, vasárnap 11:00-kor a Honvéd-MFA vendégei leszünk.

(Fotó: tiszakecskefoci.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK