Remek játék és döntetlen az őszi szezonzáron 2021 december 09Általános 921

A Vác FC az NB III Közép-csoportjának 20. fordulójában 2–2-s döntetlent ért el a Balassagyarmat ellen.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 20. FORDULÓ

Vác FC–Balassagyarmati VSE 2–2 (1–1)
Vác, 100 néző. Vezette: Maml Z. (Dobos D., Szkrajcsics P.)
VÁC: Halasi – Nagy Z., Zámbó, Lukács K., Tóth D. – Purzsa, Tölgyes, Sorecz (Torda, 88.) – Balga (Vén B., a szünetben), Tóth M. (Varga L., 90.), Mertse. Szakmai igazgató: Csank János
BALASSAGYARMAT: Puporka – Majzik, Benkő-Bíró, Koszó, Király Á. – Nagy T., Gálfi, Gergely P. (Ferkel, 76.) – Nyilas (Kovács D., 69.), Kerekes K. (Lizák, a szünetben), Csiki. Vezetőedző: Nagy Tibor
GÓLSZERZŐ: Tóth M. (45.), Mertse (51.), ill. Csiki (18. – 11-esből), Gergely P. (62.)

A pálya használhatatlansága miatt vasárnap elmaradt a Vác–Balassagyarmat találkozó, ezt szerdán kora délután pótolták a felek.
Aktívan kezdtük a mérkőzést, az első percekben Balga lőtt épphogy fölé, majd Sorecz 22 méteres lövését fogta vetődve Puporka. A 18. percben Tóth Dominik lépett oda Nyilasnak a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A 11-est Csiki Norbert a jobb alsóba lőtte (0–1). Öt perccel később Kerekes kapott egy remek indítást középen, de lövését Halasi nagy bravúrral „kitornázta” a bal alsó sarokból! Bár ekkor sok hiba jellemezte a játékunkat, a félidő második felében egyre inkább átvettük az irányítást. Előbb Tóth Milán lapos lövését Puporka fogta, de a legnagyobb váci lehetőség Mertse előtt adódott, aki Nagy Zoltán jobboldali beadására remekül érkezett, azonban 10 méterről centikkel a bal alsó mellé lőtt! A túloldalon Kerekes távoli lövése okozott veszélyt, a labda a bal kapufáról pattant mellé. A szünet előtt aztán jött az egyenlítés, egy bedobás után Tóth Milánhoz került a labda, aki befordult, majd védője szorításában 17 méterről nagyon okosan a bal alsóba lőtt (1–1)!
A szünet után ismét Halasinak kellett bravúrt bemutatnia Csiki lövésénél, de az 51. percben már nálunk volt az előny. Tóth Milán adott középről remek passzt a jobbösszekötő helyén megiramodó Mertse Ábelnek, aki 13 méterről, éles szögből a hosszú sarokba bombázott (2–1)! Bő tíz perccel később sajnos jött a válasz, Nagy Tamás jobboldali szöglete után középen ketten is elvétették a labdát, amely Gergely Péterhez került, a volt váci játékos pedig okosan a rövid sarokba lőtt (2–2). A lüktető mérkőzésen aztán a hajrában meccslabdánk volt, a 90. percben Mertse lövését védte Puporka, de a kipattanó a csereként beállt Tordához került, aki azonban hat méterről a vendégkapusba lőtt! A hosszabbításban aztán Gálfi távoli bombája szállt nem sokkal a bal felső sarok fölé.
Összességében reálisnak mondható a döntetlen, az ilyen-olyan okok miatt sok játékost nélkülöző csapatunk remekül helytállt a nógrádiak ellen, de a hajrában akár a három pontot is megszerezhettük volna. Örömteli, hogy az U19-es csapat gólkirálya, Varga László bemutatkozott a Vácban, a 17 éves támadó a 90. percben Tóth Milán helyett lépett pályára.
Most téli szünet következik, folytatás február 13-án, vasárnap hazai pályán a Makó ellen. Csapatunk az őszt 18 ponttal a 16. helyen zárta, előnyünk 3 pont a már kieső helyen álló Dabas-Gyónnal szemben.

Csank János: – A mérkőzés előtt elfogadtuk volna a döntetlent, hiszen erős csapat ellen játszottunk, azonban ahogy a mérkőzés alakult, ez már nem is olyan biztos. Öt védőnk hiányzott, mégis összességében jól helytálltunk. Az első félidőben idegesen, sok hibával játszottunk, azonban a játékrész végére rendeztük a sorokat, a második kapott gólnál viszont nagy hibát követtünk el, a hajrában pedig Torda Patrik ziccert hibázott.

Nagy Tibor: – Gratulálok a fiúknak az őszi teljesítményhez! Ma azonban kissé szétszórtnak tűnt a csapat, pedig egygólos vezetésünknél megvolt a lehetőségünk arra, hogy eldöntsük a meccset, azonban ezeket kihagytuk, a Vác pedig fordítani tudott. Összességében kell nézni az őszi szezont, ami véleményem szerint kimagasló volt.

(Fotó: bse1902.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK