Rusvay Gergely: "A szezon felétől kezdve nagyon összeállt a csapat" 2016 december 20Általános 2580

Csapatkapitányunk Rusvay Gergely értékelte önmaga és a csapat féléves teljesítményét.

A tavalyi szezonhoz képest, úgy gondolom sok minden megváltozott. Ezt a felkészülést már Nagy Tibor vezetőedzővel csináltátok végig. A keretben nyáron nagy volt a jövés-menés, sokan elmentek, sokan érkeztek. Azonban évek óta te képviseled az állandóságot a váci labdarúgásban, bár az idei szezonban a te szereped is változott egy kicsit a csapatban. Csapatkapitányként kérlek, értékeld a mögöttünk hagyott őszi szezont.

Rusvay Gergely: „Először is, mint csapatkapitány gratulálok a csapatnak a teljesítményhez, szerintem az elvártakat teljesítettük, sőt talán még túl is.

Szezon elején a „hazai pályát” meg kellett szoknunk. Kicsit döcögősen ment is a játék, annyira nem jöttek az eredmények. De ahogy a fiatalok is egyre jobban beépültek a csapatba, egyre jobban teljesítettünk.

A saját teljesítményemről, illetve szerepemről annyit, hogy Tibivel a szezon elején megbeszéltük, hogy ezt az évet vállaljam el, és ha már nem is alapemberként, de beugróként mindenféleképpen próbáljak segíteni a csapatnak. Ez részben sikerült, részben nem. Voltak jó mérkőzéseim, mikor beszálltam. Ilyen például a Soroksár elleni mérkőzés, amikor adtam egy gólpasszt, meg rúgtam egy gólt és azzal lett kettő-kettő, vagy a Puskás Akadémia elleni meccs, ami három-három lett, és a harmadik gólt én rúgtam.

Viszont ami miatt nem vagyok elégedett, azok a kihagyott tizenegyesek. Pont összeszámoltam a múltkor, hogy pályafutásom alatt harminc-negyven tizenegyest berúgtam, talán ha kettőt hagytam ki, most pedig volt a két bajnoki, meg a kupa meccsen kihagyott büntető. De ilyen a foci, ez benne van a pakliban. De ha jövőre azt mondja Tibi, hogy vállaljam el, akkor ugyanúgy odaállok, és elfogom rúgni, most már remélem, hogy be is rúgom. (nevet)

A csapatról még annyit, hogy szerintem a szezon felétől kezdve nagyon összeállt a csapat. Tibi is megtalálta úgy nagyjából a játékosoknak a helyét, a fiataloknak a helyét és egyre érettebben játszottunk. Szerintem játékban szinte mindenkinél jobbak voltunk, talán a Puskás Akadémia volt az, aki játékban azt a szintet hozta, amit mi, vagy talán jobbat. Szerintem az összes csapat ellen jobban játszottunk, labdabirtoklásban és támadásokban is.

Ami még egy kicsit negatívum, az a kihagyott gólhelyzetek, mert abból volt bőven. Így is sikerült gólokat rúgnunk, de azon javítanunk kell mindenféleképpen.

Sok volt az egy-nullás vereség, ami azt mutatja, hogy senki nem vert minket úgy meg, hogy nagyon. Viszont hátul stabilak voltunk, elől pedig a vége felé a Balajti Ádám révén is elkaptuk a fonalat, ő jól játszott elől, és tudtuk hozni a mérkőzéseket, amelyek nagyon fontosak voltak a vége felé.

A hetedik helyen tudtunk zárni. Remélem a tavasz is ugyanilyen jó lesz, vagy még jobb. Egy kemény téli alapozás elé nézünk. Nagy Tibor vezetőedző erre már felkészített minket, hogy készüljünk arra, hogy nem lesz egyszerű, de mikor volt egyszerű egy téli alapozás.

Végezetül a csapat nevében szeretném megköszönni a nézőknek és a szurkolóknak az egész őszi kitartást és biztatást, valamint mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok.”

Az olvasók nevében köszönöm szépen, és én is Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok.

 

Varga Péter

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK