Sokáig emberelőnyben játszottunk, de pont nélkül maradtunk 2020 augusztus 24Általános 944

Az NB III Közép-csoportjának 5. fordulójában a Vác FC több mint egy félidőt emberelőnyben játszva 2–1-re kikapott Hódmezővásárhelyen.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Hódmezővásárhelyi FC–Vác FC 2–1 (1–0)
Hódmezővásárhely, 300 néző. Vezette: Molnár Réka (Szabó D., Török).
Hódmezővásárhely: Weszelovszky – Huszár, Bata, Koncz A., Tapiska (Gyürki, 93.) – Mezei (Darida, 58.), Orosz, Ludánszki, Katona – Forró, Pleszkán (Selyem, 92.). Vezetőedző: Szűcs Róbert
Vác: Halasi – Zámbó, Kasza, Koval (Szunács, 60.), Ódé – Bonivárt – Magos (Cemal, 73.), Szalánszki, Rusvay (Kakuk, 90.), Sorecz – Sóron. Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerző: Forró (22.), Pleszkán (88.), ill. Sorecz (53.)
Kiállítva: Forró (43.)
Sárga lap: Darida (91.), ill. Koval (47.), Magos (63.), Szunács (66.)

Az első lehetőség a mieink előtt adódott, egy kapura emelt labdát kellett a léc alól kipiszkálnia Weszelovszky kapusnak. A játékrész derekán sajnos a vásárhelyiek szereztek vezetést, Forró Attila egy előreívelés után a magasból lehulló labdát megszelídített, majd 15 méterről a léc alá lőtt. A szünet előtt emberelőnybe kerültünk, Molnár Réka játékvezető azonnali piros lappal az öltözőbe küldte a gólszerző Forrót, aki az egyik ítélettel nem értett egyet és vehemensen reklamált.

A szünet után gyorsan sikerült az egyenlítés, Sorecz Szabolcs egy beadásra jól érkezett és a hálóba lőtt. Sajnos ettől azonban nem jöttünk lendületbe, a hazaiak emberhátrányban is rendkívül szervezetten játszottak, míg a mieink előtt elvétve adódtak apróbb lehetőségek, de komoly ziccerig nem jutottunk. A hajrában aztán a vásárhelyiek „vérszagot” fogtak, és a 88. percben megszerezték a győztes gólt. Pleszkán Tibor fejjel maga elé tette a labdát, betört a 16-oson belülre, majd kilőtte a hosszú sarkot. Így nemhogy három, hanem egy pontot sem vihettünk haza…

Szerdán máris sor kerül a következő fordulóra, 17:30-kor a BVSC stadionjában a Szekszárd együttesét látjuk vendégül.

Szűcs Róbert: – Emberségből, küzdeni tudásból megint jelesre vizsgázott a csapatom. A meccs több mint felében emberhátrányban futballoztunk, mégis meg tudtuk nyerni a mérkőzést, mert egy pillanatra sem adtuk fel. Végig szervezettek voltunk, gyönyörűen betartottuk a védekezési és taktikai vonalakat. Most csak azt sajnálom, hogy újabb játékosokat veszítettünk el, de bátran nyúlhatunk majd a saját nevelésű fiataljainkhoz.

Burzi Attila: – A szervezetten, jól védekező, nyáron a megye I-ből feljutó ellenfelünket emberelőnyben sem tudtuk megverni. Ez a mi szegénységi bizonyítványunk… Lelkesedésben egyértelműen felülmúltak bennünket.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK