Sokba került a hosszabbításban ejtett hiba 2022 március 14Általános 606

Az NB III Közép-csoportjának 25. fordulójában a Vác FC egy 92. percben kapott góllal kapott ki az Iváncsa együttesétől.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 25. FORDULÓ:

Vác FC–Iváncsa KSE 0–1 (0–0)
Vác, 200 néző. Vezette: Holczbauer Flórián (Szalai Dávid, Kocsis Attila)
Vác: Molnár L. (Nacsa, 53.) – Stefán (Purzsa, 53.), Kasza B., Lukács K, Földi M.– Tölgyes (Balázs S., 70.), Zámbó (Vén B., 80.) – Tóth D. (Sorecz, 80.), Nagy Z., Mertse – Tóth M. Szakmai igazgató: Csank János
Iváncsa: Varga Á. – Madarász, Aradi, Vallejos (Szellák, 57.), Fekecs – Pribék – Cseszneki, Kovács S., Kercsó, Nyúl – Balogh L. (Suszter, 76.).Vezetőedző: Tóth András
Gólszerző: Cseszneki (92.)
Sárga lap: Cseszneki (82.)

Az utóbbi meccsek győzelmei után most is a három pont megszerzésére lett volna szükség, hogy megnyugtató távolságba kerüljünk a kiesést jelentő zónától. Az Iváncsa viszont nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, a regnáló bajnokcsapat jó erőkből, képzett játékosokból állt és most is az élboly mögött foglalt helyet.

Kellemes márciusi idő fogadta a csapatokat. A vendégek nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe, beszorították csapatunkat, az 5. percben Molnár Lászlónak kellett megmutatni tudását, amikor egy jobbról érkező tízméteres lövést kellett hárítania. Majd negyedóra telt, mire mi is összeszedtük magunkat és kijöttünk a szorításból. A 28. percben a Vác előtt adódott az addigi legnagyobb lehetőség. Mertse Ábel ment el a jobbszélen, kapu elé belőtt labdájára egyszerre robbant be Tóth Milán és Zámbó Dániel, a labda azonban eltalálta a már földön ülő vendégkapust, Varga Ádámot és az alapvonalon túlra pattant. Még Tóth Milánnak volt egy távoli kísérlete, de az eredmény nem változott.

A szünet után cserék nélkül folytatódott a mérkőzés. A mieink első félidő végén mutatott lendületét sikerült átmenteni a folytatásra is. Az 50. percben ismét Mertse ment el a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből visszagurított, a középen érkező Tóth Milán a tizenhatos vonaláról alig lőtt a jobb kapufa mellé. Az összecsapás folytatásában kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók igazi helyzetek nélkül. A mérkőzés végén aztán újabb hazai lehetőség következett. A 81. percben egy jobbról elvégzett szabadrúgás a hosszú oldalon érkező Mertsét találta üresen, csatárunk azonban nyolc méterről az oldalhálóba fejelt. A végén aztán jött a feketeleves. A 92. percben Purzsa Máté rosszul szabadított fel, így a labda a tőle körülbelül öt méterre álló Cseszneki Richárdhoz került, aki köszönte szépen és egy állítás után kilőtte a bal alsó sarkot (0–1).

A mérkőzés nagy részében egyenrangú ellenfélnek bizonyultunk, azonban a megérdemelt egy pont helyett egy hiba miatt a mérkőzés utolsó másodperceiben pont nélkül maradtunk.

Csank János: Jól felkészült Iváncsával találtuk szembe magunkat. Rutinos játékosok, szervezett játékkal próbáltak fiatal csapatunk fölé kerekedni, az első játékrészben mégis nekünk voltak nagyobb lehetőségeink. A végére már majdnem elkönyveltük az egy pontot, azonban egy érthetetlen hiba után megszerezte a győztes gólt az Iváncsa. Az egy pont jól jött volna, egy kicsit megnyugodhattunk volna, így viszont, bár nehéz lesz, kell egy pár nap, míg feldolgozzuk a mai nap történéseit.

(F. Gy.)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK