Szenzációs hajrával mentettünk pontot az FTC II ellen! 2021 november 15Általános 744

Az NB III Közép-csoportjának 17. fordulójában a Vác FC kétgólos hátrányból felállva 3–3-s döntetlent játszott a zöld-fehérek ellen.

NB III, KÖZÉP CSOPORT, 17. FORDULÓ

Vác FC–FTC II 3–3 (1–3)
Vác, 130
néző. Vezette: Papp Á. (Kulman T., Nagy B.)
Vác: Halasi – Fazakas, Kasza B., Lukács K., Földi M. (Balázs S., 85.) – Zámbó (Vén B., 63.), Nagy Z., Sorecz (Stefán, 59.) – Mertse, Tóth M., Balga (Torda, a szünetben). Szakmai igazgató: Csank János
FTC II: Kovács M. – Juhász, Könczey, Leandro, Godányi – A. Mazzonetto, Varga, Pintér – Vida, N. Mazzonetto (Szücs A., 81.), ifj. Lisztes K. (Cubra, 89.). Vezetőedző: Borbély Balázs
Gólszerző: Mertse (36.), Kasza B. (80.), Tóth M. (94.), ill. Vida (9.), N. Mazzonetto (29.), Könczey (45+1.)
Kiállítva: A. Mazzonetto (71.)

November első hazai mérkőzését a Ferencváros második csapata ellen vívtuk a váci stadionban.

A találkozó sajnos – sok más, korábbi meccshez hasonlóan… – újfent nem kezdődött jól, a 9. percben az egyértelműen leshelyzetben álló Vida kapott egy átadást, csinált egy cselt, majd Halasi Péter mellett a bal alsóba lőtt (0–1). A 20. percben ismét Vida ugrott ki elalvó védőink mellett, de szerencsénkre ziccerben fölé lőtt. Öt perccel később a fiatal ferencvárosi támadó került ismét ziccerbe, de lövését Halasi védte. A 29. percben Nicola Mazzonetto három védőnk között fordult be, majd 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot (0–2). Az első veszélyes váci lehetőségre a 31. percig kellett várni, ekkor Tóth Milán lövése a blokkban halt el. Öt perccel később aztán Zámbó átadása után Mertse Ábel lépett ki a jobbösszekötő helyén, lerázta védőjét, majd az elvetődő kapus mellett 12 méterről remekül lőtt a kapu közepébe (1–2)! A 40. percben újfent Vida kapott indítást a jobb oldalon, éles szögből kapura lőtt, de Halasi óriási bravúrral kiütötte a rövid felső tartó labdát! Sajnos a szünet előtt közvetlenül ismét kétgólos lett a vendégek előnye: egy szöglet utáni kipattanót Könczey lőtt a jobb alsó sarokba, de a lövés előtt Zámbó próbálta kifejelni a labdát, azonban fellökték, a játékvezető viszont nem fújta le a szabálytalanságot, hanem megadta a gólt…(1–3)

 A szünet után tehát ismét a kétgólos hátrány ledolgozásáért kellett harcolnunk. A 48. percben Tóth Milán lőtt épphogy mellé, majd hét perccel később Halasi paskolta a felső lécre Pintér lövését. A 66. percben a csereként beállt Vén jobboldali beadásával Mertse fordult be, lövését azonban Kovács Marcell nagy bravúrral kitornázta a sarokból. A 71. percben Mertse Ábel és Alessio Mazzonetto akaszkodott össze, a vendégek játékosa megragadta támadónk nyakát is. Mindketten sárga lapot kaptak, utóbbinak azonban ez már a második volt, így a kiállítás sorsára jutott! Mindent megtettünk a szépítésért, a 76. percben Tóth Milán jobboldali szögletét Lukács fejelte kapura, de az egyik védő blokkolt, azonban a 80. percben Tóth Milán szögletét a magasra felugró Kasza Balázs már a hálóba fejelte (2–3)! Az utolsó percekben a fradisták igyekeztek lassítani a játékot, de a hosszabbításban így is jött a csattanó: a frissen beállt Balázs Simon jobboldali beadását Tóth Milán gyönyörű mozdulattal csúsztatta a bal alsó sarokba (3–3)! Nagyot harcolva sikerült tehát a 94. percben kiegyenlítenünk és pontot mentenünk, amely a játék képe alapján mindenképpen megérdemelt.

Folytatás vasárnap, 13 órától az ESMTK vendégeként.

Csank János: – Az első félidőben ismét könnyű gólokat kaptunk, főleg, a harmadik Fradi-találat miatt voltam „kiakadva”, emiatt a szünetben fel is emeltem a hangomat. A kiállításnál mázlink volt, hogy a vendégjátékos rutintalanul kezelte a helyzetet, persze, így is bravúr kellett ahhoz, hogy a hajrában felálljunk és kiegyenlítsünk. Lélektanilag ez a pont sokat jelenthet a csapatnak.
Borbély Balázs: – Jól kezdtük a találkozót, gyorsan megszereztük a vezetést, majd meglőttük a második gólunkat is. Ezután is voltak helyzeteink, de nem voltunk elég pontosak, az első félidő második fele nem is tetszett. A szünet után akadozott a játékunk, igaz, a kiállításig kontrolláltuk a mérkőzést. Dühítő, hogy a hajrában kicsúszott a kezünkből a meccs, ez a tapasztalat-hiányra vezethető vissza, de hozzátenném, hogy a hazaiak végül megérdemelték az egy pontot.

(Fotó: fradi.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK