Szép gólokkal győztük le a Paks II-t 2021 április 29Általános 768

Az NB III Közép-csoportjának 32. fordulójában a Vác FC hátrányból felállva 3–1-re győzött a tolnaiak ellen.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 32. FORDULÓ

Vác FC–Paksi FC II 3–1 (1–1)
Vác, zárt kapuk mögött. Vezette: Újhelyi Tamás (Kövér Tamás, Szabó II Péter)
Vác: Halasi – Hegedűs Cs., Kasza B., Bonivárt, Ódé – Zámbó (Torda, 90.), Nagy G. – Magos (Nagy Z., 79.), Gergely, Szalánszki (Cemal, 90.) – Sóron (Rusvay, 79.). Szakmai igazgató: Csank János
Paks II: Holczer – Delea, Vági, Szekszárdi, Debreceni – Bognár D. (Vas. 65.), Kovács L. (Budai, 65.), Gyurkits (Tamás B., 77.), Görög (Ribár, 72.) – Szabó B. (Süvöltős, 65.), Szendrei. Vezetőedző: Kindl István
Gólszerző: Kasza B. (33. perc), Gergely (70. perc), Nagy Z. (87. perc), illetve Szendrei (25. perc).
Sárga lap: Szalánszki (41. perc), Hegedűs Cs. (78. perc), illetve Debreceni (21. perc), Vági (26. perc), Bognár D. (46. perc), Gyurkits (60. perc), Szabó B. (74. perc)

Az előző heti Ferencváros II elleni vereség a kiesőzónába lökte csapatunkat, így a hétközi, 32. fordulóban csakis a győzelem volt az elvárható eredmény a Paksi FC II ellen. Az előzetes hírek alapján 4–5 játékos visszajátszására számított Csank János, míg nálunk jóformán az összes magas játékos a sérültek listáját gyarapította.

A kellemes időben nem óvatoskodtak a csapatok, rögtön egymásnak estek és a két kapu között váltakozva vezették a támadásokat, igaz eleinte nem sok sikerrel. A 25. percig kellett várni az első komoly lehetőségre, melyet a vendégek rögtön gólra is váltottak. Szendrei Ákos kapott jó labdát a jobb szélen, mellel maga elé tette és ezzel lépéselőnybe is került, majd tizenegy méterről ellőtte a labdát Halasi Péter mellett a hosszú sarokba – a labda jobb kapufa tövéről pattant a hálóba (0–1). A gól után csapatunk nagyobb sebességre kapcsolt, a 32. percben Bonivárt Erik lőtt szabadrúgásból, tizenkilenc méterről a lábak alatt kapura, a kissé középre tartó labdát Holczer Ádám ölelte magához. A 33. percben összejött az egyenlítés is, Magos Mátyás jobbról ívelt szögletet a kapu elé, a hosszú oldalon, a jobb kapufa tövénél Kasza Balázs könnyedén fejelt a jobb alsó sarokba (1–1).

A szünet után változatlan felállásban folytatták a felek. Az 58. percben Gergely Péter nagyszerű ütemben játszott a jobbösszekötőben kilépő Hegedűs Csabához, aki mellel maga elé tette a labdát, majd kapásból alig lőtt a felső léc fölé. A 67. percben ismét Gergely adott jó labdát, ezúttal Magos kapta a jobb szélen, az alapvonalig futott vele, majd visszagurított középre, a játékszer azonban mindenki előtt elment. A 70. perc meghozta a vezetést a Vácnak. Zámbó Dániel ment el a jobb oldalon, beadása Gergelyt találta üresen a tizenegyespont magasságában, támadónk pedig a földön állva, okosan fejelt a jobb alsó sarokba (2–1). A 85. percben aztán csapatunk feltette az i-re a pontot. Nagy Zoltán Gergő ment el nagyszerűen a jobb oldalon, az alapvonal közelében visszafordult, tett pár lépést vissza és befelé, majd ballal látványosan eltekerte a labdát a hosszú sarokba (3–1).

Ez a megérdemelt győzelem a legjobbkor jött, ilyen lelkes és koncentrált játékkal van keresnivalónk vasárnap az Újpest FC II ellen is! A sikerrel feljöttünk a táblázat 13. helyére.

Csank János: – Nehéz mérkőzésre számítottam, ami be is jött. Az ellenfélnél gyors, fiatal játékosok játszottak, akik meg akarták mutatni magukat, míg nálunk a sérülések miatt az összes magas játékos hiányzott. Az elején „megnyomta” csapatomat a tét, de a paksiak gólja után felrázták magukat és már az történt, amit mi akartunk. A szünetben mondtam is, hogy folytassák ezt a játékot és meg lesz az eredménye. A játékosok megfogadták, és megvalósították a kérteket, így a győzelem sem maradhatott el.

(F. Gy.)

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK