Szlovénia után a Vácban bizonyítana Koval Viktor 2020 szeptember 30Általános 1202

23 éves belső védőnk itthon szerepelt többek között a Dunújváros PASE-ben, Debrecenben, Pécsett, majd légióskodott Szlovéniában, az NK Ankaran Hrvatini együttesében, sőt kicsi híja volt csak annak, hogy ezt követően Spanyolországba szerződjön.

Nagy utat meg Koval Viktor addig, amíg Vácra érkezett. Belső védőnk itthon szerepelt többek között a Dunújváros PASE-ben, Debrecenben, Pécsett, majd légióskodott Szlovéniában, az NK Ankaran Hrvatini együttesében, sőt kicsi híja volt csak annak, hogy ezt követően Spanyolországba szerződjön. Magyarországra, ezen belül Vácra 2020 elején tért haza.

A DVSC-vel 2017 nyarán bontottam szerződést, onnan Nyíregyházára igazoltam, majd kölcsönbe az NB III-as Pécshez kerültem – emlékezett honlapunknak a 23 éves védő. – Sajnos ezen időszak alatt kicsit csalódtam a magyar futballban, így 2018 nyarán jött egy szlovén lehetőség, amit elfogadtam. A szlovén második ligás koperi székhelyű NK Ankaran Hrvatini csapatában játszottam egy évig, végig kezdőjátékosként. Bár télen komoly anyagi gondok adódtak a klubnál, maradtam, mert jól éreztem magam. Sajnos végül tavaly nyáron a gazdasági problémák miatt megszűnt a klub. Klub nélküli lettem, ezért vártam a lehetőséget, amely kis idő múlva elém is tárult. Spanyolországban a CE L'Hospitalet együttesében alapozhattam nyár végén és sokáig úgy tűnt, hogy maradok, de végül mégsem kaptam szerződést. Nagy volt a konkurencia a spanyol együttesben, azonban remek körülmények jellemezték a klubot. Ez a próbajáték végül azért volt rossz döntés, mert maradhattam volna Szlovéniában, a másik koperi csapatban játszhattam volna, ha megfelelek, de a spanyol lehetőség miatt nem éltem ezzel. Bár lejárt az átigazolási időszak, szabadon igazolható voltam továbbra is. Élt egy angol vonal, így tavaly decemberben egy skót első osztályú csapathoz, a Livingstonhoz mehettem próbajátékra. Sajnos akkor már látszott, hogy nem vagyok játékban, nekik pedig azonnal bevethető futballistára volt szükségük, így nem kaptam szerződést.”

Koval Viktor tehát ősszel sokáig arra várt, hogy egy új lehetőséghez jut, de végül nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerette volna. Egy ismerősén keresztül aztán 2020 elején kapcsolatba került a Vác FC-vel, és úgy döntött, hogy az NB II megfelelő terep arra, hogy újra játékba lendüljön.

Úgy voltam vele, hogy a magyar NB II-ben újra játékba lendülhetek, emellett tetszett az edzői stáb, ezért döntöttem a Vác FC mellett. Sajnos tavasszal aztán csak két bajnokin tudtam játszani, mivel beütött a koronavírus-járvány és márciusban befejeződött a szezon. Bár nyáron hívtak az örmény első osztályba, nem foglalkoztam vele, nem akartam távozni. Reálisan nézem a dolgokat, tudom, hogy még itt, Vácon van dolgom, itt kell megmutatnom magam, itt kell bizonyítanom! Kezdek beépülni a csapatba, úgy érzem, hamarosan jó formában leszek, sőt, arra számítok, hogy berobbanok! Sokkal több van a csapatban annál, mint amit eddig mutattunk – egyértelműen alulteljesítünk eddig – de abban is biztos vagyok, hogy ki fog jönni, hogy ennél sokkal jobb gárda vagyunk. Csakis rajtunk múlik mindez. 23 évesen természetesen vannak még céljaim, ismét légiósnak szeretnék majd állni, de hangsúlyozom, csak akkor, ha Vácott már bizonyítottam!”

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK