Többen visszatérhetnek, a gyógyult Sorecz Szabolcs is újra a fedélzeten – beharangozó 2021 május 15Általános 798

Az NB III Közép-csoportjának 36. fordulójában a Vác FC az FC Dabas együttesét fogadja a váci stadionban vasárnap 18:00 órai kezdettel.

A mieink 43 ponttal a 13. helyet foglalják el a táblázaton, míg a dabasiak 72 ponttal a 3. pozícióban állomásoznak és még a feljutásra is van elméleti esélyük.

Jól szervezett, masszív csapat lesz az ellenfelünk – mondta Csank János szakmai igazgató. –  Jól védekeznek, kicsit célfutballt játszanak, ezt remekül teszik, hiszen a dobogón állnak. Nem esik sok találat a meccseiken, ezért veszélyes gólt kapni, mert utána „levédekezik” a meccs hátralévő részét. Remélem, sikerül feltörni a védelmüket és jó lenne megúszni kapott gól nélkül a meccset. Minimum pontszerzésre készülünk és remélem, hogy nem lesz gyenge periódusunk. Örömteli, hogy kiegészültünk, eltiltása után visszatérhet Ódé Norbert, Bonivárt Erik és Gergely Péter, de akik helyettük játszottak szerdán, azok megfelelően teljesítettek – ez jó jól a jövőre nézve.”

És rajtuk kívül két hete, az Újpest II elleni találkozón már egy másik nagy visszatérőt is köszönhettünk csapatunkban, mégpedig Sorecz Szabolcsot, aki koronavírus-fertőzésből gyógyult fel. Középpályásunk honlapunknak felidézte, hogy miken ment át az elmúlt hetekben.

Az egyik reggel úgy ébredtem, hogy rosszul érzem magam, rossz a közérzetem, ezért kértem a Mestertől egy nap pihenőt, de sajnos másnapra meg rosszabb lett az állapotom – ecsetelte Sorecz Szabolcs. – Emiatt szükségesnek éreztem elvégezni a koronavírus-tesztet, ami sajnos pozitív lett, utána pedig a tipikus tünetekkel szembesültem (erős fejfájás, égett a szemem, íz– és szaglásvesztés, gyengeség). Három hetet töltöttem otthon, sokat pihentem, majd miután elmúltak a tüneteim, fokozatosan visszaálltam edzeni. Még előtte a COVID utáni szükséges orvosi vizsgálatokat elvégeztem – szerencsére minden leletem rendben volt, így mostanra már teljes értékű munkát tudok végezni a többiekkel. Örülök, hogy a visszatérésem utáni első meccsen már pályára léphettem, sőt, szerdán kezdőként számított rám a Mester a Monor ellen. Ez nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen több meghatározó játékosunknak kellett kihagyni a találkozót, de értékes pontot szereztünk, bár a játék képe alapján benne volt a győzelem is. Viszont nem csüggedünk, nagyon fontos mérkőzések várnak még ránk, az elsődleges cél mindenképpen a bennmaradás! A srácok nevében is mondhatom, mindent megteszünk ennek érdekében már most vasárnap, a Dabas ellen is.

Ősszel 2–0-ra alulmaradtunk Dabason, ezért is lenne fontos, hogy revánsot vegyünk vasárnap.

A mérkőzésre – a hatályos járványügyi szabályok értelmében – védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolóink léphetnek be. Minden drukkerre szükségünk van, így kérjük, hogy minél nagyobb számban látogassanak ki a találkozóra, a váci stadionba!

A vasárnapi találkozót Szabó Levente vezeti majd, míg segítői Balla Levente és Gordos Árpád Mihály lesznek.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK